Spor Vadisinin üç etaptan oluştuğunu vurgulayan Vali Yazıcı, projenin etap etap belirlenen programa göre tamamlandığını söyledi.

Yazıcı; “1’inci etapta Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezi, Sporcu Fabrikası Binası, 400 metre Atletizm Pisti, 3 Adet Basketbol Voleybol Sahası, 3 adet Pota Sahası, 2 Adet Mini Futbol Sahası, 2 Adet Tenis Kortu, Uzun Atlama Sahası, Pinpon Sahası, Tırmanış Duvarı, Kay Kay Pisti, Gazebolar, Seyir Terası, Uçurtma Tepeleri  735 kişilk Açık Amfi Tiyatro, Yürüyüş Yolları, Sosyal Alanlar yer alıyor.  Bunların hepsini toplam maliyeti  şu anda 25 milyon lira. İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız” dedi.

2. ETAPTA  GEZi TRENI VE  DAĞ KIZAĞI

Vali Yazıcı, vadinin ikinci etabında ise Dağ Kızağı, Macera Parkı, Bungalov Evleri ve Bağlı Sosyal Tesis Binası, Gezi Treni ve Tünel, İskeleler ve kayık üniteleri, Bisiklet Evi ve Yolları, Kuş Gözlem ve Seyir Kuleleri, Hobi Bahçeleri,  Gölet Düzenlemesi ve Piknik Alanları, Fitness Alanı, Çocuk Oyun Alanları , Yürüyüş Yolları, Köprülerin yer alacağını kaydetti.                                

3. ETAP AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI 

 Vali Yazıcı, Spor vadisinin 3. Etabında ise  binlerce  ağacın dikildiğini belirterek, “Biz üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Toplamda Bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif  boy ve çapta boylu 15 bin 407 adet fidan ve geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü ibreli ve yapraklı fidan dikildi. İnşallah burada büyüyen ağaçlar sayesinde Çamlık Milli Parkınında yükünü hafifletmiş olacağız” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim