Yozgatlı Üniversite öğrencisi Kazım Emiroğlu Şimşek’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü ÜYODER, Türkiye’nin pek çok ilinde eğitim veren üniversitede temsil ediliyor. ÜYODER’in temsil bulduğu illerden bir tanesi olan Kocaeli’nde, ÜYODER Kocaeli Temsilcisi Funda Koç’un ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. 
Toplantı öncesi bir açılış konuşması yapan Funda Koç, Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Üniversiteli Yozgatlılar Derneği’ni Kocaeli’nde de, daha aktif, etkili, üniversiteli Yozgatlı gençlerin birlik ve beraberliğini tesis edecek organizasyonlarla canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi. 
Koç, daveti karşılıksız bırakmayarak katılan ÜYODER üyesi gençlere teşekkür etti. 
Toplantıya başkanlık eden ÜYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Korkut da  konuşmasında ÜYODER’in kuruluş amaçlarından ve etkinliklerinden bahsetti. 
Korkut, ayrıca derneğin faaliyetlerini tüm Türkiye’ye duyuracak Panorama Genç Dergisi’nin yayınlanması için komisyon oluşturdu. 
Korkut, derneğin ülke genelindeki tüm Yozgatlı üniversitelere hitap  etmesi için etkili projeler üretmesi gerektiğine işaret etti. 
İlerleyen süreçte Yozgatlı akademisyenlerle tanışıp, bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceklerini kaydeden Korkut, konuşmasında tüm gençlere ışık tutacak şu ifadelere yer verdi: 
“Yozgat’ın kaderini biz gençler değiştireceğiz. Gençliğin olaylara ve geleceğe karşı bakış  açısının saf ve temizliği bizlerin etkinliğini artırıyor. BU alamda ÜYODER çok önemli bir sorumluluğu üstlenmiş durumda. İnşallah istişare toplantılarını artırarak daha çok Yozgatlı üniversite öğrencisine ulaşıp, Yozgat’ı temsil noktasında etkili projeleri birlikte hayata geçireceğiz.”

Editör: TE Bilişim