Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş,  Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Şaban Kütükoğlu, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, çok sayıda Üniversitemiz ve İl Protokolü ile öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz, Üniversitemiz bünyesinde yer alan Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nun 2014-2015 ikinci yarıyıl döneminde öğleye kadar kreş ve anaokulu hizmeti öğleden sonra ise çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinin faydalanacağı sanatsal faaliyetler ve dil kurslarını içinde barındıran bir eğitim programını hayata geçireceklerini ifade etti.
Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise açılışı gerçekleştirilen Uygulama Kreş ve Anaokulu’nun Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’nin (EKAP) bir devamı olarak olduğunu belirttiği konuşmasında Üniversitemiz ile üç yıl önce bu yönde bir işbirliği protokolü imzaladıklarının altını çizdi. Eğitim olduğu her yerde destekçi olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Bozok Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmeti ayağa sunmanın heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.
Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar da açılış töreninde yaptığı konuşmasında Çocuklarımıza sıcacık bir eğitim yuvasını kazandırmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydederek “Üniversitemiz Uygulama Kreşi ve Anaokulu’nun eksikliği uzun süredir ciddi bir ihtiyaçtı. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile böyle anlamlı bir eğitim yuvasını kazandırıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğimiz ve ortaklığımız sadece bugünle sınırla değil. Milli Eğitim Bakanlığının bulunduğu illerdeki üniversiteler ile işbirliği yapmalarına yönelik gönderdiği genelge çerçevesinde üç yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversitemiz ve Valilik olarak Yozgat’ta Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi’ni hayata geçirdik. Üniversitemiz bünyesinde yer alan Uygulama Kreşi ve Anaokulu da bu zincirin bir halkasını teşkil ediyor. Şu anda yaygın eğitim kapsamında ücretsiz yabancı dil kursları veriliyor. Sanatsal kültürel kapsamda da bu tür eğitim faaliyetlerini işbirlikleri çerçevesinde sürdürmeyi amaçlamaktayız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eğitim yuvasının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”  dedi.
Program, Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar tarafından İli Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdiminin ardından açılış kurdelesinin kesimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim