Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi koordinesinde Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü (TKDK) ve Yozgat Et ve Süt Kurumu işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıda Yozgat tarımı ve hayvancılığı masaya yatırıldı. 
Yozgat’ta tarım ve hayvancılığa ilişkin sorunların tespiti ve çözüm önerileri üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Selim Türker, Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdür Yardımcısı Akın Varol, il ve ilçe tarım teşkilatı ve hayvancılıkla ilgili işletme sahipleri ve üreticiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ yaptı. Prof. Dr. Karadağ, Yozgat ilinin hayvancılık alanında hatırı sayılır bir yere sahip olduğunu belirterek Yozgat’ın yakın zamana kadar İstanbul’un et ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan ender bir ekolojiye sahip olduğunu söyledi. Yozgat’ta hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin en büyük sorunlarından birinin yem problemi olduğuna değinen Prof. Dr. Karadağ hayvancılıkta para kazanmak isteniliyorsa ot meselesinin çözüme kavuşturulması gereğinden bahsetti.
Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Selim Türker, Et ve Süt Kurumu Yozgat Et Kombinası Müdür Yardımcısı Akın Varol kurum faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ülkemizin özellikle tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerek; sahip olunan bu potansiyelin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı. Rektör konuşmasının devamında “Eski alışkanlıklarımızı revize ederek çağın getirdiği teknolojik imkânları kullanmak suretiyle daha çok üretmeliyiz. Kendi imkânlarımız ile kendimize yeter durumdayız ama zaman zaman kendimize yetmekte bile sıkıntı çektiğimiz oluyor.  Hâlbuki kendimize yetmenin dışında dünyanın birçok ülkesine gıda ürünleri bakımından ihracat yapabilecek potansiyele ve ciddi para kazanacak imkânlara sahibiz. Lakin bizden daha küçük olan ülkeler, maalesef bize göre daha çok ihracat yapabilmekte. Bu noktada elbette bizler elimizden geleni yaparken devletin ilgili bakanlığı, ilimizdeki il müdürlüğü, üniversitemizin ziraat fakültesi ve yakın zamanda açılmasını ümit ettiğimiz veteriner fakültemiz aracılığı ile Yozgat’taki üreticilere daha fazla destek olmanın çalışmaları içerisindeyiz.” dedi. Konuşmasının sonunda üreticilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, “Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız ve sizlerin destekçisiyiz.” ifadelerini kullandı.
Yozgat bölgesi hayvancılık ve yem bitkileri konusunda gerçekleştirilen istişare toplantısında Yozgat tarımı ve hayvancılığı hakkında üreticilerin sorunları dinlenerek çözüm önerileri getirildi.

Editör: TE Bilişim