Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi kurucu Dekanı hemşerimiz Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, kısa bir süre önce Bozok Üniversitesi rektör adaylığını açıklamasının ardından yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde önemli ziyaret ve tespitlerde bulundu. Özkan, Yerköy İlçesi’nde kurulan Yozgat’ın en büyük tavuk üretim çiftliğini ziyaret etti.
İşletme sahibinden bilgi alan Rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yüzde 65’i hibe desteği ile kurulan, kentin en büyük tavuk üretme çiftliğinin kuruluyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yozgat’ın her karış toprağının tarım ve hayvancılık açısından elverişliği olduğunu belirten Özkan; “Yerköy ilçemizde büyük bölümü hibe desteği ile yaklaşık 1 buçuk milyon TL’lik bir maliyetle, 3 bin metre kare kapalı alana ve 50 bin tavuk üretimine sahip, Avrupa standartlarında bir üretim çiftliğini gezdim, yerinde inceledim. Yozgatlı her zaman üretken, yenilikçi fikir ve projeleri ile ön plana çıkmış, bu alandaki başarılarını kanıtlamıştır. Bu gün Yerköy ilçemizdeki işletme bu başarının örneklerinden sadece bir tanesi. Önemli olan tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerin, koordineli olarak anlamıyla yürütülmesidir. İşte bu noktada Bozok Üniversitesi’nin başta AR-GE olmak üzere, yenilikçi, yol gösterici faktörü ön plana çıkmalıdır” dedi.
Bozok Üniversitesi ile ilgili plan ve projelerinin temelinde yer alan ‘Bozok Üniversitesi-Yozgat’ işbirliğinin tarım ve hayvancılık alanında da gerçekleşeceğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:
“Yoksulluk ve fakirlik bu şehrin kaderi değildir, başta tarım ve hayvancılığı canlandırmak için üniversitemiz her türlü bilimsel katkıyı verecektir. Bozok Üniversitesi bilimsel projelerin yanı sıra bölge üreticisinin ufkunu açacak, yüzünü güldürecek, farklı, alternatif ürün çeşitliliğini artıracak projelerle de Anadolu Bozkırında önemli adımlar atacaktır. Bizim Bozok Üniversitesi’ne, dolayısı ile Yozgat’ı içine alan ideallerimizin, hedeflerimizin temelinde işbirliği ile hep birlikte doğduğumuz toprakların gelişimine katkı sağlamak vardır. Bizlere Bozok Üniversitesi’ni kazandıranlara, bu toprağın insanına vefamızı ancak hizmet ederek borcumuzu ödeyebiliriz.”

Editör: TE Bilişim