Üniversite bünyesinde temeli atılan sağlık yatırımlarının bir bir  tamamlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni hizmet binalarının tamamlanarak eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisini kaydetti. Uçar, ayrıca Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ile 200 yatak kapasiteli yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu’nun da yapımlarının devam ettiğini belirtti.

SAĞLIKTA ÖNCÜ
ÜNİVERSİTE
Üniversite Tıp Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Onkoloji ve Tüp Bebek gibi ihtiyaç duyulan önemli branşlarda da yeni polikliniklerin açılması çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Rektör Uçar, 2006 yılında bugünlere kadar ki gelişimi ile sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
2011 yılından sonra hızlı bir tempo ile bir yandan fiziki gelişim ve değişimlerin devam ettiğine bir yandan da üniversitemizin başarı sıralaması giderek üst sıralara doğru tırmandığına dikkat çeken Uçar, şunları söyledi: “Şu an itibari ile üniversitemizde daha önceden yarım kalan ve bu dönemde başlanıp tamamlanan 12 adet projemiz var. Bunların da açılışlarını çok yakında gerçekleştireceğiz. İnşaatları devam eden, bitmek üzere olan ve yeni başlayan 6 kadar da projemiz var. İnşallah bunları da kısa sürede tamamlayarak Yozgat’ımızın ve üniversitemizin hizmetine sunmuş olacağız. İnşaatı yarım kalan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi tamamlandı. TOKİ ile işbirliği ile yaptığımız Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi ile Rektörlük ve İdari Birimler yeni hizmet binamız, Tıp Fakültemiz Morfoloji Binası ile 200 yataklı yeni Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ve bunun gibi birçok projemiz de halen devam ediyor”.

“İLK ONDA OLMANIN 
GURURUNU YAŞIYORUZ”

Türkiye genelinde üniversite sayısının 185 olduğunu kaydeden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, bunlar arasında 5 ayrı kriterle sıralamaların yapıldığını belirterek bu kriterlere değindi. 
Kriterlerden birincisinin öğretim elemanlarının makale sayıları olduğunu ikincisinin de bu makalelere yapılan atıf sayıları oluşturduğuna vurgu yapan Uçar, “Bu kriterleri bilimsel dokümanların sayısı, doktora öğrencilerinin sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı takip ediyor. Bu kriterlerle üniversiteler arasında sıralamalar yapılıyor. URAP performans değerlendirmesini Türkiye’de yapıyor.  Ülkemizdeki 185 üniversiteden bizim de içinde bulunduğumuz 2000 yılından sonra kurulanlar kategorisinde 51 üniversite bulunmakta. Bozok Üniversitesi olarak ilk 10’da bulunmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
“SADECE DİPLOMA 
VERMİYORUZ”
Sıralamada çok daha yukarılarda olmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, “Sıralama kriterlerinden doktora öğrencilerinin sayısı ile öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının önümüzde engel teşkil ettiğini ifade etti. Öğretim üyesi sayımız ile öğrenci sayımız birbiriyle orantılı olarak artmıyor. Bu da bize eksi puan olarak dönüyor. Çünkü Yozgat’a istediğimiz sayıda öğretim üyesi çekemiyoruz. Şehrimizden kaynaklanan problemler de var. Bir başka konu da doktora öğrenci sayımızın yetersiz olması. Yardımcı Doçent bulabiliyoruz ancak doktora programı açabilmek için Profesör ve Doçent öğretim üyelerine ihtiyacımız var. Bu sayısının hızla artması çok zor. Üniversite olduğumuz için sadece öğrenci okutup diploma vermiyoruz. Aynı zamanda akademik çalışmalarımız ve toplumla ilişkilerimiz de var” dedi.

Editör: TE Bilişim