Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Menderes Gülbaş ve yönetim kurulu üyeleri Vergi Haftası münasebetiyle İl Defterdarı Mustafa Işık’ı makamında ziyaret etti.

            Ocak İkinci Başkanı Yasin Muş’un da katıldığı ziyarette Gülbaş, tüm çalışanlar nezdinde İl Defterdarı Mustafa Işık’ın Vergisi Haftasını kutladı.

            Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Gülbaş; “Malumunuz içerisinde bulunduğumuz hafta Vergi Haftasıdır. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi açısından Yozgat Ülkü Ocakları olarak vergi haftasını önemsemekteyiz. Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekir. Bu ödediğimiz vergiler ile devlet bizlere çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Devlet, vatandaşlarının çok daha rahat yaşayabilmesi için, biz vatandaşlardan aldığı vergiler ile halkına çeşitli kullanım olanakları yaratır.

            Bu olanakları, eğitim aldığın okulu yaptırmak, kullandığın suyu veya televizyon seyredebilmen için harcadığın elektriği evine getirmek olarak sayabiliriz. Vergi ödemek, bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin de bu vergilerden topladıklarıyla en iyi şekilde hizmet sunması da, vatandaşlarına karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biridir.Bizler Yozgat Ülkü Ocakalrı olarak teşkilatımız bünyesinde bulunan gençlere bu hafta ki ocak içerisinde yaptığımız seminerlerde vergi bilinci üzerine seminerler vereceğiz bu sayede genç beyinler verginin önemini daha iyi anlayacaktır.'' dedi. Yozgat Defterdarı Mustafa Işık'ta vergi konusunda insanların daha bilinçli olması için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini dile getirip bu konuda toplumun her kesiminden destek beklediklerini dile getirerek Yozgat Ülkü Ocakları başkanı Adnan Menderes Gülbaş ve teşkilatına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERDE

KUTLADI

            Merkez’de bulunan Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulundan bir grup öğrenci, öğretmenleri gözetiminde Yozgat Defterdarlığı’nı ziyaret etti.

            Defterdar Mustafa Işık Makamında ağırladığı minik konuklarına vergi ile ilgili çeşitli bilgiler aktardı. Vergi Haftası'nın öneminin vergi bilincinin yaygınlaşmasıyla ortaya çıkacağını belirten Işık, 7'den 70'e herkese vergi bilincinin aşılanması gerektiğini, ülke kalkınması ile ekonominin büyümesinde vergi ödemelerinin rolünün büyük olduğunu vurguladı.   

            Daha sonra öğrencilere vergi dairesi servisleri gezdirildi. Servisler de hangi işlemlerin yapıldığı anlatılan öğrencilere kalemlik armağan edildi.

TRAFİKCİLER DE KUTLADI

            Boğazlıyan'da Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görevli polis memurları, Vergi Dairesini ziyaret etti.

     Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Susar, verginin ülke kalkınmasındaki önemini vurgulamak, kamuoyuna gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla Vergi Haftasının kutlanıldığını hatırlattı. Susar, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyetliği de dile getirdi.

     Öte yandan, Vergi Dairesi çalışanları yemekte biraraya geldi.

     Yemeğe Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Susar, Müdür Yardımcısı Recep Bilgin ve personel katıldı.

Editör: TE Bilişim