Yozgat Ülkü Ocakları tarafından Türk Dünyasının Lideri merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş'in vefatının 14. Yıldönümü münasebetiyle Yozgat Merkez Çapanoğlu Camiinde öğle namazı sonra vatandaşlara puding dağıtıldı.

    Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş açıklamasında; Başbuğ Türkeş'in düşünceleri ile gönülleri fetheden, konuşmaları ile kitleleri ardından sürükleyen, yaşadığı toplumun içinde bulunduğu zümrenin yaşam akışını değiştiren bir lider olduğunu belirtti.

   Merhum Alpaslan Türkeş'in yaşadığı hayatı Türk milletini yüceltmeye adamış, Türk gençliğinin fikir önderlerinden ve siyasi rakiplerinin dahi saygısını kazanmış bir lider olduğunu söyleyen Gülbaş: “Başbuğ Türkeş, Türk milletinin kurduğu yüce imparatorluklarla hükmettiği 3 kıtadan geri çekilip Anadolu’ya hapsolmak mecburiyetinde kalması sebebiyle unutmaya yüz tuttuğu Cihan Hakimiyeti Mefkuresini zihinlerde yeniden canlandırmış, batının güneşi karşısında sönük kalan Asya’nın hilalini tekrar Türklük eliyle parlatmayı amaçlamış, bu amaçla tüm dünyada kendini Türk hisseden herkesle irtibata geçmiştir. Bu çetin davaya baş koymuş hayatını adamıştır.

    Başbuğun şu sözleri düşüncelerimizi en mükemmel şekilde özetler: Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır.

   Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir, vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti'nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz” diye konuştu.

   Vefatının 14. senesinde de ilk günkü gibi Başbuğ Türkeş'in yokluğunu derinden hissettiklerini belirten Gülbaş, şöyle konuştu: “O'nun fikirlerinin devamı için bütün gücümüz ve azmimiz ile savaşıyoruz. Ülkücü Hareket; Türk- İslam Ülküsü yolunda varlığını milletimizin yüksek menfaatlerine harcamaktan dün olduğu gibi bugün ve yarın da çekinmeyecektir. Türk-İslam Aleminin son Başbuğu Alpaslan Türkeş ve dava arkadaşlarının bizlere bıraktıkları emaneti layıkıyla gelecek nesillere taşımak için söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim