Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer, bir çok gelişmiş ülkede kadın hakları ilerlemeler göstermesine rağmen ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde kadın haklarının istenen seviyelerden çok uzakta olduğunu ileri sürdü.

            8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle yazılı bir açıklamada bulunan Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer, kadınlar gününün tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdiği açıklamasında ülkemizdeki kadın hakkı kavramına farklı bir bakış açısı getirdi.

            “Türkiye Cumhuriyeti kadın konusuna ilişkin olarak dünyada özgün bir tarihsel deneyim yaşamıştır” diyen Başer; “Kadınların ilerlemelerine ve güçlenmelerine ilişkin olarak günümüzde alınan bütün kararlarda ve uygulanan bütün politikalarda tarihsel deneyimin yansımalarını görmek mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen reformlar, bir yandan kadının yurttaşlık hakları kazanmasını, diğer yandan Türk toplumunun yeniden yapılanmasını sağlamış, böylece büyük bir toplumsal değişim gerçekleşmiştir.

            İslam dinine göre erkekle kadın bir bütünün parçalarıdır. İslam dini kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını hiçbir nizam ve sistemin vermediği müstesna bir makama sahip kılmıştır.”

            Başer, açıklamasının sonunda; “Bu vesileyle Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyor, fedakar Türk kadınına saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim