Halep’ten IŞID zulmünden kaçan Türkmen Aile, işçi olarak çalıştıracak kişinin gecikmesi yüzünden çocukları ile birlikte soğuk havada mağdur oldu. 

Suriye’deki iç savaştan ve zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler, başta tarım arazileri olmak üzere pek çok alanda çalışarak hayat mücadelesi veriyor.

Suriye’nin Halep şehrinden ülkemize sığınan 4 Türkmen ailesi, arazisindeki vatandaş söylediği saatte buluşma yerine gelmeyince soğuk havada çocukları ile mağdur oldu. 
Soğuk çadırda sabahlayan çocuklar kundakta sarılı kardeşlerini de alıp kaldırım üzerinde yanan ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. 

Bahçeşehir Mahallesi Meslek Yüksek Okulu önünden geçen kaldırım üzerine kurdukları küçük çadırda kadınlar ve çocuklar, araçlarda da erkekler gece boyu soğuk havada konaklamak zorunda kaldı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kaldırım üzerine ateş yaktıklarını söyleyen Ahmet Bin Ramazan, arazisinde çalışacakları vatandaş buluşma yerine söylediği vakitte gelmediği için havanın da soğuk olması yüzünden mağdur kaldıklarını söyledi. 

IŞID zulmünden kaçıp 2 yıl önce Türkiye’ye yerleştiklerini belirten Ramazan; 

“Geçimimizi tarım arazilerinde çalışarak sağlıyoruz. Pancar tarlasında çalışmak için gelmiştik. Çocuklar ve kadınlarımızla birlikte tarım arazilerinde çalışıp rızkımızı temin etmeye çalışıyoruz. Havaların soğuması yüzün mağdur olduk. Tarla sahibi gelmediği için yol kenarında konakladık. Sabah çocuklar üşümesin diye buraya ateş yakmak zorunda kaldık. Kimi zaman bir ekmeğe de ihtiyacımız olduğu oluyor” dedi.

Tarım arazilerinin yanında kurulan çadırda konakladıklarını söyleyen Ahmet Bin Ramazan, bu durumdan en çok çocukların ve kadınların mağdur olduğunu belirtti. 
Vatandaşın ihbarı üzerine Türkmen ailenin durumundan haberdar olan Yozgat Belediyesi Sosyal Birim ekibi aileye yardım için olay yerine gittiğinde ailenin bulundukları yerden ayrıldıklarını tespit etti. 
Editör: TE Bilişim