Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, iki dil ve özerlik tartışmalarının ülkeyi bölünme sürecine götüren gelişmeler olduğunu belirterek; “Bu bir paranoya falan da değildir” dedi.
    Habertürk Televizyonu'nda Cuma akşamları yayınlanan 'Türkiye'nin nabzı' programının konuğu olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, ülkenin bölünme sürecine doğru götürülmek istendiğini ileri sürdüğü açıklamalarında, Türkiye'ye önemli mesajlar verdi.
    BDP Milletvekillerinden Sırrı Sakık, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, öğretim elemanları gibi konukların da katıldığı, Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp, sunduğu programa Ankara'dan canlı olarak bağlanan Ekici'nin açıklamaları çift dil ve özerklik taleplerinin ne anlama geldiğinin de açık bir ifadesi oldu.
BU BİR PARANOYA DEĞİLDİR
    Ekici, ülkenin yaşadığı sürecin Türkiye'yi giderek bölünme sürecine götürecek gelişmeler olduğunu, kimsenin yaşananlara 'Bu bir paranoyadır' diyemeyeceğini söyledi.
    Ekici; “Bu süreç Türkiye'yi giderek bölünme sürecine götürecek bir süreçtir ve bu bir paranoya falan da değildir.
    Biz özgür ve eşit yurttaş bağlamında Cumhuriyeti daha ileriye taşımak, daha insan hakları temelli bir demokrasiyi her birlikte bir mezhep, bir ırk, başka bir alt ayniyet üzerine bina etmeksizin herkes için genel geçer kurallar üzerinde ama tek bayrak altında, tek millet olarak ifade etmek istiyoruz” dedi.
KÜRTLER DÜN DE VARDI BU GÜN DE VAR OLACAK!
    Kürtlerin dün olduğu gibi bu gün ve yarın da var olacağı gerçeğine işaret eden Ekici, bu tür sosyolojik bir gerçeği kimsenin inkar etme veyahut aleyhinde konuşma durumunda olamayacağını söyledi.
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Ekici'nin gündemi yakından ilgilendiren açıklamaları şöyle devam etti:
    “Kürtler dün vardı, bu gün varlar, yarın da var olacaklar. Bu sosyolojik gerçeği inkar etmek veyahut bu sosyolojik gerçeğin hayatın gerçeğinin aleyhinde olmak gibi (afedersiniz) aptallığa düşecek bir insan yok Türkiye'de. Bu ülkede Alevilerde olacak, Sünniler de olacak, Kürtler de olacak, alt birimlerde olacak.
    Ama medeniyete ulaşmanın birlikte bir kültür inşa etmenin, birlikte bir kültür ve medeniyet oluşturmanın bütün bu alt yapıları ve alt yapı gruplarına taşıyarak böyle bir amaca ulaşmanın bir gericilik hadisesi olarak algılamanın doğrusu kavramam benim mümkün değil. “

Editör: TE Bilişim