TÜGVA il temsilciliği, yaklaşık bir ay boyunca Yozgatlı çocukların buluşma adresi oldu. Öğrencileri yaz okulunun son gününde yalnız bırakmayan TÜGVA İl Temsilcisi Kazım Emiroğlu Şimşek, öğrencilerle sohbet edip geçen bir aylık süreci değerelndirdi. 
TÜGVA olarak her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını belirten Şimşek; 
“Dolu dolu geçen Ortaokul Yaz Okulumuzun son gününde öğrencilerimizle sohbet ettik, kursu değerlendirdik. Onlara bunun bir bitiş değil aksine bir başlangıç olduğunu, TÜGVA olarak herzaman yanlarında olduğumuzu anlattık. Kurs boyunca onların gelişimine katkı sağlayan gecesini gündüzüne katan hocalarımıza yemek jestleri için ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. 
“Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize edep ve ahlaklı milli değerlerine bağlı bireylerin temelini atmak için edep ve ahlak dersleri başta olmak üzere gelişimlerine katkı sağlayacak önemli program uyguladık” diyen Şimşek, eğitim programı hakkında şu bilgileri verdi;
“Gençlerimize Peygamber Efendimizi tanıtmak ve onun güzel ahlakını öğrenmek, O’nun hayatını daha yakından tanımak için siyer dersleri verdik. Yüce Yaradan’ın göğü dua ile yaratması ve her isminin faziletlerini daha yakından öğrenmeleri için Esmaül Hüsna ve anlamlarını öğrenmelerine vesil olduk. Bunun yanı sıra gençlerimize farzı ve sünneti daha yakından ve bilinçli olarak öğrenmeleri icin farzın kalbi olan Kuran-ı Kerim dersleri, dünyanın en mükemmel insanı olan Efendimiz’in güzel sözlerini (Arapça, Türkçe) hadisi şerif ezberleme gibi önemli dersler verdik. İnşallah bu eğitimlerin bitişi son değil başlangıç olacak her zaman gençlerimizle iç içe olacağız.”
Yaz okulunda öğrencilere ok atma, badminton, voleybol gibi sportif eğitimler de verildi. Yaz programı piknik etkinliği ile sona erdi. 

Editör: TE Bilişim