Yol İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Ayerden ve yönetim kurulu üyeleri dün Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret ederek, kamuoyunda Torba Kanunu olarak da bilinen düzenlemelere olan tepkilerini dile getirdiler.
    Ayerden, 2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünü kapan başbakanın, bu düzenlemeyi köye, köylüye, daha hızlı ulaşmak ve bu nedenle yerel yönetimleri güçlü kılmaz istediği şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatarak;
    “İl Özel İdarelerine devredilen işçilerin sadece işvereni değişecek. Bunun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar, kefili benim diye başbakan söz vermişti. Üstelikte 2005 yılında İl Özel İdarelerine devredilen yaklaşık 38 bin civarındaki işçi sayısı (İstanbul ve Koceli belediyeleri ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devredilen işçiler hariç) emeklilik işten ayrılma vefat gibi nedenlerle bugün 27 bin civarına inmiştir.Yıllardır köye ve köylüye yol, su götüren, gölet yapan, kışın köy yollarında hayatı pahasına kar mücadelesi yaparak köy yollarını açık tutmaya çalışan. Köy yollarını asfaltlayan ve onun bakım onarımını yapan, hükümetin acil eylem planında duble yolları yapan, önemli bir çoğunluğuda 45 yaşın üzerindeki inşaat işçilerinin (operatör, atelye ve inşaat ustası gibi) ihtiyaç fazlası olarak, milli eğitimde veya emniyet genel müdürlüğünde müstahdem kadrolarına nakledilmeleri. Vasıflı iş gücümüzün, vasıfsız işgücü olarak kullanılması nedeniyle ülkemiz ve ekonomimiz açısından bir kayba neden olacağı gibi, işçilerden de istenilen verimin alınması mümkün olmayacaktır” dedi. Kanun gerekçesinde İl Özel İdaresi'nde işçi fazlalığından bahsedilmesine karşılık, kurum bünyesinde işçi yetersizliği nedeni ile Özel İdare'nin işlerinin ihaleye verildiğine dikkat çeken Ayerden şöyle konuştu: “Ayrıca, Türkiye genelinde kurulan köye ve köylüye hizmet götürme birlikleri aracılığı ile de binlerce emekli eski köy hizmetleri işçisi ile yeni işçiler dozer. Grayder operatörü, şoför v.b. pozisyonlarda geçici işçi olarak çalıştırılmaktadır. Bugün için ülkemizde yaklaşık 35-36 bin civarında köy bulunmakta ve nüfusumuzun yüzde 25'i köylerde yaşamaktadır. Halen köylerimizin çok önemli bir bölümünün içme suyu yoktur. Halen köylerimizin önemli bir bölümü deprem ve toprak kayması tehdidi altındadır. Halen köylerimizin önemli bir bölümüne kışın kar nedeniyle aylarca ulaşılamamaktadır. Halen köylerimizin önemli bir bölümünde tarım arazileri sulanabilir hale getirilmemiştir.”
    Tasarıdan İl Özel İdareleri cümlesinin çıkarılmasını isteyen Ayerden'e Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer şu yanıtı verdi: “Öncelikle hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bu kanun işe gitmeyip maaş alanlar için çıkarılmış, herkesi aktif olarak çalıştırmak için yapılmış bir kanundu fakat ziyaretiniz ve talebinizden dolayı tekrar gözden geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız. AK parti olarak kimsenin mağdur olması taraftarı değiliz. Çalışmalarımızın tamamı vatandaşlarımızın menfaatleri yönündedir.”
    Ak Parti il binasında 17:30'da yapılan toplantıya Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve Ali Açıkgöz ev sahipliği yaptı.
Editör: TE Bilişim