Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgatlılara iftar vaktini top atışı ile duyuracaklarını söyledi.
Başer, ilk topun atıldığı Şahin Tepesi'nde yaptığı açıklamada, her geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da eski geleneklerini yaşatacaklarını söyledi.
Top atışının Osmanlı zamanından beri gelen bir gelenek olduğuna dikkat çeken Başer, şunları kaydetti:
''Top atışı bizim Osmanlı zamanından beri gelen bir geleneğimiz. Biz bu adetimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Ramazan'da akşam iftar vakti olduğunda anında ramazan topunu patlatıyoruz. Tabi biz Yozgat'ta sadece Ramazan Topu ile değil, Belediye olarak bir dizi etkinlik de yapacağız.
Hayri İnal Konağı'nda sohbetlerle birlikte yine çok farklı etkinliklerimiz olacak. Türk kültüründe önemli yeri olan açık hava sinema gösterileri. Belediye personelimiz bazı camilerde yöresel kıyafetler giyerek camiye gelen cemaate ramazan şurubu ikramında bulunulacak. Bazı günler Karagöz-Hacivat, Meddah gibi ney dinletisi gibi etkinliklerimiz de olacak. Ayrıca kurmuş olduğumuz iftar çadırlarında her akşam 500 kişiye iftar yemeyi vereceğiz. Ramazanı ayının ilimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Ramazan boyunca düzenleyecekleri etkinliklere Yozgatlıları davet eden Başer, manevi atmosferin en iyi şekilde yaşanması için gayret ettiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim