Tek liste ile katılan mevcut başkan Kamil Koç yeniden şube başkanı seçildi.
Ser Otel’de gerçekleştirilen genel kurula TOÇ-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Doğan, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker Dernekler İl Müdürü Hakkı Yurtlu, bazı sendika başkanları ve üyeler katıldı.

Genel kurul öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kamil Koç, Toç-Bir-Sen’in Yozgat Şube Başkanlığı’nın üye sayısının 400’ü aşması nedeniyle sendika genel merkezi tarafından  22 Mayıs 2014 tarihli kararı ile kurulduğunu hatırlattı. Bu gün ilk genel kurul toplantısını yaptıklarını da hatırlatan Koç, ‘’Taleplerimize gösterdiği hassasiyet, şube çalışanlarımızdaki büyük ilgi ve desteklerinden dolayı Genel Başkanımız Günay Kaya’ya, Genel Başkan Yardımcımız, Hemşehrimiz Fatih Doğan’a ve genel merkez teşkilatımıza müteşekkiriz. Değerli üyelerimiz, sizler olmasaydınız bu gün burada olamazdık. Teşekkürün asıl sahipleri olarak sizlere gönül borcumuz var. Yaklaşık iki buçuk yıl öncesinde İl temsilciliği görevi bana ve yönetim kuruluma verildiğinde 230 civarında üyemiz vardı. Temsilcilik görevini aldığımız gün ekibimle beraber yaptığımız ilk toplantıda Toç-Bir-Sen olarak üye sayımızı 1 yılda 400’ün üzerine çıkaracağız ve müstakil Yozgat Şube Başkanlığı’nı kuracağız diye karar aldık. Birbirimize söz verdik. Bu sözümüzü de herkese ilan ettik. Bizim hedefimize ulaşmak için çıktığımız yolda dostlar sırtımızı sıvazladı, dost görünenler ise bıyık altından güldüler’’ dedi.
Bu günün dostların sevindiği gün olduğunu vurgulayan Koç, ‘’Ne mutlu bize ki Tarım, Orman, Toprak Mahsulleri Ofisi, Et ve Süt kurumları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumlarında çalışan 450 memur personelden 432 kayıtlı üyemizle kongremizi yapıyoruz. Elbette çok kolay olmadı. Kimi oyun bozanların oyununu bozduk, güçlerine gitti. Kimilerinin tezgahına gelmedik, iftiralara uğradık ama bozguna uğramadık, bozgunculara fırsat vermedik. Kimseyi ötekileştirmeden ve sendikacılığın gönüllülük prensibinden taviz vermeden herkese kucak açtık. Düsturumuz her zaman hak oldu. Haktan ve haklıdan yana olmaktan vaz geçmedik. Sendika çalışanları ile omuz omuza verdiğimiz yönetim kurulundaki arkadaşlarımın gayret ve emekleri olmasaydı bu tablo ortaya çıkmazdı’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde Kamil Koç Toç-Bir-Sen Yozgat Şubesinin ilk başkanı oldu.

Editör: TE Bilişim