Esentepe Cami İmam Hatibi Hamza Berker, Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler arasında tiyatro ekibi oluşturdu. Belirli zamanlarda cami içerisinde sergilenen tiyatro oyunu sayesinde kısa sürede kursiyer sayısı iki katına çıktı. 
Hamza Berker, Yaz Kur’an Kursu’nda öğrencilerin istek ve taleplerine göre sosyal ve sportif faaliyetler düzenlediklerini söyledi.
Önceki yıllara göre erkek ve kız öğrencilerin sayısında bir artış gözlendiğini kaydeden Berker, etkinliklerin öğrenci sayısının artmasına önemli katkı sağladığını belirtti.
Berker, tiyatro çalışmasının öğrencilerin tamamen kendi istekleri ile oluştuğunu belirterek, şunları söyledi: “Tiyatro çalışması öğrencilerimizin kendi istek ve çalışmaları üzerine başladı. Bizde biraz destekleyince ortaya çok güzel oyunlar çıktı.
Bu oyunlarla beraber biraz önce görmüş olduğunuz oyunları oynadılar. Gerçekten takdire şayan bir şekilde de ortaya çıkardılar. Zaten ilgi vardı  tiyatro sonrasında da velilerimiz destekliyor. Velilerimizde bu işe gönül verince kız öğrencilerimiz de mahallemizde ki çocuklarımızda belirgin bir atış oluştu. Çocuklar sosyal olarak bu tür şeylere meraklılar. Bizde bunlara sergilemeleri için burada elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz.”
Berker, bu yaz 30’u erkek öğrenci, 401 kız öğrenci olmak üzere toplamda 80 öğrenciye kadar ulaştıklarını belirterek, gecen seneye göre sayının iki kat arttığını söyledi.
ONLAR ÇOK MUTLU
Camiyi çiçek bahçesine çeviren öğrenciler, tiyatrodan çocuk oyunlarına, şiirden ilahiye kadar pek çok etkinliği bir arada yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Esentepe Camii’nin yaz çiçekleri, duygularını gazetemize şu şekilde dile getirdi:
Elif Aksu:Altıncı sınıftan beri geliyorum. Tiyatro gösterisinde benim görevim dede. Abdest almayı bilmediğim için torunum bana abdestti anlatıyor. Bende beş senedir tiyatro ile uğraşıyorum. Çok eğlenceli oluyor camide tiyatro yapmak. ÖĞRENCİ MELİSA TAŞKIN: Ayşe Yılmaz: “Benim tiyatro da ki görevim Haşmet Ağa. Orucun ne olduğunu anlatıyoruz. Camide tiyatro çok eğlenceli oluyor. Arkadaşlarıma da öğretiyorum.
Yeliz Betül Yıldırım: Dedem abdest almayı bilmediği için ona abdest almayı öğretiyorum. Daha önce bir kaz kez tiyatro tecrübem olmuştu ancak camide tiyatro başka güzel. Çok eğlenceli oluyor.
Kadriye Şen: Ragıf Paşa oyununu oynuyordum. Orucun önemini anlatıyoruz. Camide olmaktan dolayı çok mutluyum.

Editör: TE Bilişim