Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, Türkiye Terziler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Gönül, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, artan terör olayları karşısında başta Yozgat halkı olmak üzere millet olarak sağ duyulu, birlik ve beraberlik içerisinde olunması mesajını verdi. 

ALTIN: TERÖRÜN OYUNLARINA DİKKAT!

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, yıllardır Türkiye üzerinde karanlık amaçları olan dış güçlerin yönettiği PKK terör örgütünün bir kez daha kanlı yüzünü gösterdiğini söyledi. 

Altın, asker ve polise haince pusu kurup, başta bölge halkı olmak üzere masum insanların ölümüne neden olan terör örgütünün halkı kışkırtıp toplumsal olayların fitilini ateşlemeye çalıştığını belirterek; “Toplumsal olaylarla halkı sokağa dökmeye çalışanlara fırsat vermeden, sağduyulu olmak zorundayız” dedi. 

SARGIN: BİR BÖLÜCÜ FAALİYET…

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın da, terörün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da başlattığı olayların vatan bölme faaliyetleri olarak devam ettiğini söyledi. 
“Asla, PKK’lı teröristler Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Çünkü bölgeye zarar veriyor. Bölge insanını katlediyor. Kadın-kız demeden, çoluk-çocuk  demeden bölge insanını katlediyor” diyen Sargı, şunları söyledi: 

“Bu katliamlarını devlete zarar verir, oradaki yatırımlara zarar verir hale getirdi. Dolayısıyla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduğunu söyleyen bir grup zarar verir mi? Asla. Yatırımlar engelleniyor. Devlet yatırımlarına zarar veriyor. Milletin malına zarar veriliyor. O açıdan PKK, Doğu illerini değil tüm Türkiye’yi tehdit ediyor. Bir bölücü faaliyet olarak devam ediyor. PKK’ya yabancı desteği fazla, İsrail desteği, Suriye, Almanya hatta ABD’nin desteği fazla. Buralardan PKK’ya katılan insanlar var. Bu şu demektir; Türk milletine karşı topyekün bir savaş devam ettiriliyor. Bir iç savaş çıksın istiyorlar Allah göstermesin. Bizim buna karşı uyanık olmamız lazım. Türk milletinin sağ duyu ile hareket edip hem PKK faaliyetlerini hem Kürt kardeşlerimizi kucaklayacak şekilde kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde tedbir almamız gerekiyor. Siyasi tedbirlerin yanı sıra o bölgedeki Kürt kardeşlerimizin de devlete desteği şart. Devletin yanında olduklarını göstermeleri gerekiyor. Biz de Anadolu insanları olarak, dernek ve sivil toplum örgütleri olarak bu olayları desteklemediklerimizi ifade ediyor, şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”

SAYGI: EN ÇOK BÖLGEYE ZARAR VERİYORLAR

Yozgat Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Saygı, terörün sözde temsil ettiği Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı bölgeye zarar verdiğini söyledi. 
Çocuk-kadın demeden sivil halkı hedef alan terörün bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişimi de vurduğunu belirten Saygı; “Televizyonlardan takip ediyor, gazetelerden yüreğimiz yanarak okuyoruz. Terör bölge insanına zarar vermekten başka ne iş yapıyor? Terörün bitirilmesi noktasında devletimizin yürüttüğü mücadeleyi destekliyor, mücadelenin kararlılıkla devam etmesini istiyorum” diye konuştu. 

GÖNÜL: “TOPLUMSAL DUYARLILIK ÖNEMLİ”
Türkiye Terziler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Gönül, terörün sadece asker ve polise hain saldırılarda düzenlemek, ekonomiye zarar vermek yerine aynı zamanda toplumsal tansiyonu da yükselterek sokak olaylarını körüklemeye çalıştığına dikkat çekti.
Gönül, terörün sona ermesi için yürütülen faaliyetlerin yanı sıra toplumsal duyarlılığın da yüksek olması gerektiğine işaret etti.  

ALTUNTAŞ: “TERÖRE KARŞI BİRLİK OLALIM”
Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Çelebi Altuntaş, terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirterek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 
Altuntaş, açıklamasında; “Terörün huzuru kaçırmak, Türkiye’nin hızını kesmek, birlik ve beraberlik olgusuna zarar vermek amacıyla yürüttüğü eylemler, haince planlar hiçbir zaman amacına ulaşmayacaktır. Bu millet dün olduğu gibi bu gün ve daha sonra da birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim