Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından “Türkçe’m, Türkiye’m” konulu konferans düzenlendi. Kadın Kolları İl Başkanı Gülseren Sarıoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatını olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek dil tek bayrak ve tek millet görüşünden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini söyledi.
    Cumartesi günü Sedefler Düğün Salonu’ndaki konferansın konuşmacı konuğu Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hayati Akyol oldu. Konferansa MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, Türk Ocağı Şube Başkanı Necati Şahin, Mimarlar Odası Başkanı Ünsal Allıoğlu, MHP eski belediye başkanı adayı Mehmet Ali Çakır ve çok sayıda kadın katıldı.
    Sedefler Düğün Salonu’ndaki konferansın açılış konuşmasını yapan MHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülseren Sarıoğlu, bu yılın Türkiye'nin geleceği açısından önemli gelişmelere sahne olacağını belirterek; “AKP'nin 9’uncu iktidar yılında ağır sorunların altında ezilen halkımız 2011'e korkunun her kesimi sardığı bir ortamda girdi. 2011'de şartlar daha da ağırlaşacak, sosyal ve ekonomik sorunlar daha da derinleşecek, etnik tahrikler ve saldırılar hız kazanacaktır. Yıkım projesiyle şımaran bölücülük önümüzdeki dönemin en önemli olayı olarak karşımıza çıkacaktır.
    Perde gerisinde anayasa taslağı için pazarlıklar konuşulacak, bu tezgahın bir tarafında AKP, diğerinde etnik bölücülüğün diğer unsurları yer alacaktır.Böyle bir tablo içerisinde MHP olarak yaşananlara suskun kalmamız ve tepki göstermemiz söz konusu bile değildir” dedi.
    “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi tek dil tek Bayrak ve tek millet görüşünden hiçbir şekilde vazgeçmeyecektir” diyen Sarıoğlu; “Son dönemlerde Türk milletinin dağılma ve parçalanma sürecine girmesi için mücadele verenlerin aciz çırpınışlarına tanıklık ediyoruz.Fakat şu bilinmelidir ki Türk Milleti geride kalan yılların ağır faturasını bu seçimde iktidar partisinin önüne teker teker koyacaktır.
    Milletimiz içine sürüklenmek istendiği karanlık tünelden MHP öncülüğünde çıkacaktır. Her iktidarın yıllar geçtikçe yozlaştığı bir gerçektir.
    Bu itibarla ufku daralan hükümetlerin yerine daha dinamik hükümetlerin gelmesi demokrasinin doğal gereğidir.Bu dinamik parti MHP ve ona gönül veren dava liderleridir.
    Bugün resmi işlemlerin Türkçe dışında bir mahalli dille yapılması AKP'nin yıkım politikasının sonucudur.
    İki dilli eğitim ısrarları neticesinde mahalli ölçekte kalması gereken bir dilin devreye girmesi milli bütünlüğümüzü bozacaktır.
    Milletimizi bir arada tutan eğitim sistemi ve milli bekadır. Eğer farklı okullarda ve lisanlarda eğitim verilecek olursa bizi biz yapan ne varsa yıpranacaktır.
    Bugün iki dilli hayatın yasa ve kural tanımadan uygulamaya geçildiği birileri tarafından söyleniyorsa bu yaşanılanların mimarı AKP hükümetidir. Bütün bu şartlarda Türkçe'm Türkiye'm diyen tüm dava arkadaşlarım Allah'a emanet olun” şeklinde konuştu.
    Daha sonra kürsüye gelen Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hayati Akyol, ülkenin iki dilli tartışmanın ortasına atıldığı bir süreçte Türkçe’nin öneminden ve dilin milletlerin bütünlüğündeki faktöründen bahsetti. Konferans ilgiyle takip edildi.
Editör: TE Bilişim