Makine Mühendisleri Odası Yozgat İl Temsilcisi Demirel,  kombilerin bakımının mutlaka bakım yaptırması gerektiğini belirterek, tasarruf için bakımın önemli olduğunu söyledi.
 
BAKIM YAPTIRMAK YAKIT TÜKETİMİNİ AZALTIR
MMO İl Temsilcisi Demirel, kombi bakımı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kışın kapıya dayandığı bu günlerde kış girmeden yapılan kombi bakımları yakıt tüketimini azaltmaktadır. Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşımaktadır. Kışa girmeden yapılan kombi bakımları, yakıt tüketimini azaltır. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız, bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olmaktadır. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olmasından dolayı da sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır.
Gaz enjektörlerinin uzun süre kullanılmaması durumunda örümcekler zamanla yuva yapabilir, buda bozuk yanmaya sebebiyet verir. Kullanıcılarımız kombi bakımlarını kendi başlarına yapamazlar. Bu yüzden bakım işlemlerinin yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Çünkü gaz, yanlış kullanıldığı zaman tehlikelidir. Bunu da yetkili, ehil kişilerin yapmasında fayda vardır” diye konuştu.
ALDIĞINIZ ÜRÜNÜN SERVİS AĞININ
YAYGIN OLMASI ÖNEMLİ
Temsilci Demirel son olarak, önemli olan aldığınız ürünün garantisi ve servisinin yaygınlığıdır. Kışın ortasında arıza yaptığında zamanında hizmet alabilmek açısından bu önemlidir. Vatandaşlarımız aldığı cihazların mutlaka yetkili servislerinin olup olmadığına  dikkat etmeleri gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim