Aydıncık ilçesinde kaymakamlık tarafından düzenlenen iftarda protokol ile tarım işçileri birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi.
Aydıncık ilçesi Kantar mevkisinde düzenlenen iftar programına yaklaşık 100 tarım işçisi aileleriyle katıldı.
Sıcaklığın Ramazan ayında 40 derecenin altında hem oruç tutup hem de çalışan insanların olduğunu, bu kişilerin sofralarımızdaki her üründe emekleri olan tarım iççileri olduğunu belirten Kaymakam Nesim Işık, birlik ve beraberlik içerisinde ramazan ayının güzelliğini yaşadıklarını söyledi.
Işık; “Elbette ki bizim dinimizin, bizim inancımızın getirmiş olduğu bu güzellikler çerçevesinde bir araya gelmek onlarla bizi bir yapan, iri ve diri yapan, bir takım değerleri paylaşmamız gerekiyor. İşte iftar sofralarımızda bu anlayışla oluşmuş bulunmakta, her bir mahallemizde değişik zaman dilimlerinde iftarlarımızı yapıyoruz ama özellikle bizim için çok önemli olan mevsimlik tarım işçileri. Çünkü çok zor şartlarda çalışıyorlar.
Elbette ki bizimde her manada desteklememiz lazım. İşte onların durumunu bir kez daha görmek, onlarla bir kez daha hasbi yal etmek ve bizim güzelliklerimizi onlarla paylaşmak için iftar sofralarında buluşmuş bulunuyoruz”  diye konuştu.
Açılan oruçların ardından Kaymakam Nesim Işık, çadır evlerini protokol ile tek, tek gezerek tarım işçilerinin sorunlarını dinledi.
İftar yemeğine Aydıncık Kaymakamı Nesim Işık, Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, İlçe Garnizon Komutanı J.Kıdemli Bçvş Mehmet Engin, İlçe Müftüsü Dursun Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, İlçe Polis Merkez Amir Vekili Suat Altınok, Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Ahmet Kesin, İlçe Çedaş Şefi Habib Balı ve çok sayıda daire müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim