Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’la birlikte dün Yozgat Lisesi’nde devam eden ve son aşamaya gelen çalışmaları inceleyen Vali Yazıcı, yıllarca bakım, onarım ve tadilat çalışmaları adıyla özelliğini kaybeden tarihi lisede, yeni düzenleme ile tarihi dokunun canlanacağını kaydetti.
Tarihi Yozgat lisesinin özel bir konuma getirileceğinin altını çizen Vali Yazıcı, buradan mezun olan öğrencilerin de ayrıcalıklı olacağını kaydetti.
Vali Yazıcı, Yozgat Lisesi çevre düzenlemesiyle birlikte aynı bölgedeki kamu binalarında çevre düzenlemeleri yapılacağını belirterek, çalışmalar tamamlandığında kamu binalarından kaynaklı daralmanın ortadan kalkıp, şehrin nefes alacağını söyledi.

Vali Yazıcı, 119 yaşındaki tarihi Yozgat Lisesi binasının çevresinin dolgu yapılıp, ön kısmına ise yüksek taş duvar örülmek suretiyle görünmez hale getirildiğini belirterek, “Tarihi binanın çevresine bilinçsiz, plansız yapılan yapılar tarihi binanın görünümünü engelliyordu. Hazırlanan proje kapsamında Yozgat Lisesi binasının kaybolan yüzünü yeniden ortaya çıkartırken, yapılacak düzenleme çalışmaları ile Lise Caddesi'ndeki daralma da önlenecek. Böylece Yozgat kent merkezinde insanların rahatça gezebileceği bir ortam sağlanacaktır” dedi.
Çalışmaların tarihi Yozgat Lisesi ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Vali Yazıcı, lisenin ortaya çıkarılması için Celal Atik Ortaokulunun da geriye çekileceğini bildirdi.

Yozgat Lisesi’nin bulunduğu caddeye farklı bir ambiyans katacağına değinen Vali Yazıcı, tarihi liseyi öne çıkaracak ve gösterecek ışıklandırma sisteminin de uygulanacağını söyledi.
Vali Yazıcı, “Başlatmış olduğumuz çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yozgat Lisesi ortaya çıkacak ve tarihine yakışır bir hale gelecek. Burada okuyan öğrencilerimiz de tarihi dokuyu hissederek okuyacaklar. Öğrenci sayısını azaltacağız ve öğrenciler Yozgat Lisesi’ne girebilmek ve burada okuyabilmek için yarışır hale gelecekler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim