Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, 15 Temmuz tarihinde HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in darbe girişimine karşı tepkisini koyarak, milli iradeye yönelik gerçekleştirilen bu ayaklanmaya karşı demokrasiye sahip çıktığını söyledi. 
“Verilen bu büyük milli mücadelenin ardından ihtilaflarımızı arkaya, ittifaklarımızı önümüze alarak ilerleyeceğiz” diyen Zararsız, devletin, ülkenin, vatanın sahibi 79 milyonluk milletin, tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük dersi verdiğini belirtti. 
15 Temmuz 2016’da meydana inen milli iradenin haklar ve özgürlüklerin direnerek, mücadele ile alınacağına müthiş bir gösterge olarak hafızalarımızda yer alacağına işaret eden Zararsız, bu nedenle sendika olarak Yozgat’ta da açtıkları Milli İdare Nöbet Çadırına “Demokrasi Anı Defteri” koyduklarını kaydetti. 
Tüm Yozgatlıları milli irade nöbet çadırına davet eden Zararsız, şunları söyledi: 
“Buradan tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine siyasi parti il, ilçe başkanlarına, basınımızın değerli temsilcilerine üyelerimize ve halkımıza Milli idare Nöbet çadırımıza gelmelerini Demokrasi Zaferi anı defterimize 15 Temmuz ile ilgili not düşmelerini bekliyoruz.                                         Bu Demokrasi Zaferi anı defterinin tarihte yerini alacağını inanıyoruz. 
Allah’ım böyle bir sınavı milletimize tekrar yaşatmasın.  Hak-iş ve Hizmet-iş olarak darbenin her türlüsüne karşıyız. 
Millet uğrunda kendilerini feda eden şehidlerimize bir  kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, devlet ve milletimize huzur dolu aydınlık bir gelecek diliyorum.”

Editör: TE Bilişim