Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Yozgat- Ankara ve Yozgat Sivas karayolu güzergahında içerisinde çeşmesi, kamelyası, piknik ocakları, dinlenme yerleri olan 8 adet park yaptırdı.

Uzun yoldan gelen uykusuz ve yorgun olduklarını tespit edilen sürücüler kendileri için hazırlanan dinlenme parklarında istirahat ettikten sonra yollarına devam ediyor. Trafik polisleri önce araç sürücülerine yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu ardından kendileri için yapılan dinlenme parklarında mola vermelerini sağladı.
Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, “5 Dakika Mola Hayat Kurtarır” sloganıyla hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Projedeki amaçlarının olası trafik kazalarını engellemek can ve mal kaybının önlemek olduğunu belirten Akpınar , “ Yozgat il sınırları içerisinde içerisin de çeşmesi de bulunan 8 adet kamelya yaptırdık. Yolcularımız özellikle sıcak havada 2-3 saatten fazla araç kullanmasın.

Yozgat il sınırlarından geçerken bu kamelyalarda ailesi ile birlikte oturup dinlendikten sonra yola devam etsinler. Ayrıca 3 adet bölge istasyonumuz var. Buralarda da ücretsiz bir şekilde dinlenebilirler. Yolcularımızın mola verirken buralarda içerisinde çeşmesi olan kamelyalarda piknik yapabilir. Mesire gibi yerler burası güzel piknik yapabilir dinlenebilir kahvaltı yapabilir. Bu şekilde onlara mekanlar oluşturduk ve tamamen ücretsiz vatandaşlarımızın hizmetine açtık. 5 dakika mola hayat kurtarır” dedi.

Editör: TE Bilişim