Çekerek İlçesi'ndeki Çekerek Irmağı üzerinde, Yozgat ile birlikte Tokat, Amasya ve Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar tarım alanını sulayıp, yılda 50 milyon kilovat- saat elektrik enerjisi üretilmek üzere tesis edilen Süreyyabey Barajı sularında yılda 50 ton da balık üretimi gerçekleştirilecek. Toplam 50 bin dekar su havzasına sahip barajın yanında bulunan Çekerek ilçe merkezindeki konut ve işyerlerinin kanalizasyon akıntılarıyla birlikte besicilerin de hayvan dışkılarını baraj yakınına attıkları öne sürüldü. 
Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu, ilçenin tüm atıklarının baraj bitişiğinde göl oluşturduğunu belirterek, "Bununla birlikte besicilerde hayvan dışkılarını buralara atıyorlar. Kirlilik önlem alınmaması halinde kısa sürede barajı etkisi altına alıp, canlıların toplu ölümlerine neden olabilir" uyarısında bulundu.
Uslu, konuyu Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt'a da iletti. Belediye Başkanı Bozkurt, göreve geldiklerinde konuyu yakın takibe aldıklarını belirterek, şöyle dedi:
“İlçemizin imar planının bulunmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle de gerek kanalizasyon, gerekse su şebekeleriyle ilgili bir çalışma yapılmasının mümkün olmadığı teknik elemanlarca bildirildi. İller Bankası ile yaptığımız görüşme sonucunda İmar Planımız hazırlandı. Şimdi kanalizasyon ve su şebekeleriyle ilgili çalışmalara başlanılacak.” 
Başkan Bozkurt, kanalizasyon şebekesine yönelik başlatılacak çalışma ile akıntının barajı kirletmeyecek biçimde düzenleneceğini, ilçeye her açıdan hayat verecek olan baraj suyunun kirletilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim