Vali Necati Şentürk, eğitim alanındaki sorunların çözülmesi halinde ülkenin tüm meselelerinin çözüleceğini söyledi. Her işin temelinde mutlaka kaliteli bir eğitimin yattığını söyleyen Şentürk, Kültür Müdürlüğü’ndeki programda önemli açıklamalarda bulundu.

            İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin “Güvenlik Hizmetlerinde Toplumsal Duyarlılığın Artırılması Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Vali Necati Şentürk, eğitimin önemi üzerinde durdu.

            Vali Şentürk, eğitimin en önemli sorunların başında geldiğini ve bu sorunun çözülmesi halinde tüm sorunların çözüleceğini söyledi. Şentürk, “İlimizde eğitime büyük önem veriyoruz. Ülkemizde de eğitim alanında çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Eğitimde fiziki ve genel şartların iyileştirilmesinde fevkalade mesafeler alınmıştır. Eğitim sorunu çözüldüğünde, terör sorununu dahi çözeriz. Teröre hizmet edenlere baktığınızda, kandırılmış, iyi eğitim görmemiş ve beyinleri yıkanmasına uygun olan insanlardan seçildiğini görüyorsunuz. İktisadi, sosyal, kültürel kalkınmanın, askeri sahadaki üstünlükleri ve toplumun daha hangi kesimlerini ele alırsanız eğitim sorunu görürsünüz. Eğitim olmadığı zaman bilim ve teknolojiyi geliştiremezsiniz, kalkınmayı sağlayamazsınız.” dedi.

            Valilik olarak her zaman eğitime birinci derecede öncelik verdiklerini belirten Vali Şentürk, “İlimizde gerek milli eğitim müdürlüğü ile gerekse ilçe kaymakamlarımızla sürekli olarak eğitim konusunda ne yapabiliriz diye araştırmalar içerisindeyiz. Eğitim şurası yaptık, çocuklarımızın anaokulundan başlayıp üniversiteden mezun oluncaya kadar, geleceğe hazırlamak, her bakımdan gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Her ay okul müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürleri ve kaymakamlarla görüşüp kendilerine görevler veriyorum. Ümit ediyorum ki bu sene çok olumlu sonuçlar alacağız. Bizim hedefimiz, sadece lise ve ilköğretim son sınıflarındaki öğrencilerimiz değil, tüm çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. ÖSS ve SBS bir ölçüdür ve bu sınavlarda her yıl bir başarı sağlamak önemlidir.” diye konuştu.

            Başarıda öğrenci veli ilişkisinin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitimde çocukların aldığı başarıda mutlaka öğrenci, öğretmen ve veli ilişkisinin olduğu görülmüştür. Suça karışan çocuklara incelediğinizde, aile parçalanmış veya anne baba çocuğuna kötü davrandığını yada anne veya babadan birinin olmadığını görüyorsunuz. Bu sebeple öğrenci veli ilişkilerine önem verilmelidir.”

            Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Erdal Özbek de sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumla, genç ve çocukların güvenli ortamda eğitim yapmalarını sağlamak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Toplantıya Yozgat Valisi Necati Şentürk, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Bahçeci, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Editör: TE Bilişim