Sorgun Gazetesi Sahibi Gazeteci-Yazar Durali Doğan, Sorgun’da yıllardır çözüm bulunamayan “Trafik Keşmekeşi”ne bir yenisi daha eklendiğini belirterek; “İlçe içerisinden geçen anayol üzerindeki sinyalizasyonda bayram öncesi adeta kazaya davetiye çıkaran yeni düzenleme sürücüleri isyan ettirdi” dedi.
İlçe merkezinde yaşanan trafik sıkıntısının yanında Sorgun’dan geçen E-88 karayolunda bulunan sinyalizasyon sisteminde yapılan değişikle kavşaklarda ve anayola çıkan caddelerde trafik sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Doğan şunları söyledi:
“Anayola çıkan caddeler ve kavşaklarda oniki saniye gibi kısa bir süre yanan yeşil ışıklar yüzünden trafik tıkanma noktasına geliyor. Sık sık maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı kavşaklarda yapılan sinyalizasyon sistemindeki değişikliklerin eski haline alınmasını isteyen sürücüler “Üç aracın yan yana sığmadığı kavşaklarda yaklaşık altmış saniye kadar yeşil ışık yanmasını bekliyoruz. Kavşak sırasına giren araçlar diğer kavşaktan geçmek isteyen araçların önünü tıkayıp onların yol hakkını gasp ediyor. Bu düzenleme Sorgun trafiğini felç etti.” 
İlçe içerisinden geçen anayol üzerindeki sinyalizasyonda bayram öncesi adeta kazaya davetiye çıkaran yeni düzenlemeye isyan eden sürücüler ve vatandaşlar “Sorgun’da yıllardır çözüm bulunamayan “trafik keşmekesi”ne bir yenisini daha ekleyen ilgililerin kavşaklarda büyük kazalara sebebiyet vermemeleri için acilen bu yanlış uygulamadan vazgeçmelerini bekliyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdiler.
İlçede ana yollarda ve şehir içi caddelerde yaşanan trafik sorununun bir türlü çözülememesinden yakınan sürücüler ise; “Yetkililerimiz Sorgun’da yaşanan trafik sorununa bir türlü çözüm üretemedi. Şehir içinde uygulanan ücretli park bir işe yaramadı. Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi gibi araçların yoğun olduğu caddelerde büyük marketler önüne yapılan yanlış araç parkları ise trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokuyor” ifadeleri ile şikayetlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim