Maçka ilçesi kırsalında yürütülen önleyici güvenlik faaliyeti esnasında terörist unsurlarla sağlanan temasta yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesindeki tüm müdahalelere rağmen şehit olan Çetingöz için ilk tören 44 gün önce göreve başladığı Trabzon İl Jandarma Komutanlığında düzenlendi.
Daha sonra hava yolu ile Çetingöz’ün naşı baba ocağı olan Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne getirildi.
Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine anne Huriye ve baba Kerim Çetingöz'ün yanı sıra Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Alay Komutanı Selçuk Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını şehidin Kocaeli’de imam olarak görev yapan babası Kerim Çetingöz  kıldırdı.
Metanetli duruşu ile dikkat çeken baba Çetingöz, cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada hainlerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi.
Vatana ihanet içinde olanların devletin tüm imkânlarından istifade etmelerine rağmen ihanet içerisine girdiklerini belirterek;
“Neden en yüksek mertebeyi devlet bu insanlara veriyor. Kaymakam yapıyor, vali yapıyor, savcı yapıyor. Bu ülkenin vermiş olduğu vergilerle ekmeği suyu ile beslenip neden vatana ihanet ediyorlar. Cenabı Allah bu acıyı hiçbir Müslüman ümmetine yaşatmasın” diye konuştu.
Şehit Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz’ün naşı omuzlar üzerinde tekbirler eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Çetinöz, ilçe kabristanlığındaki şehitliğe defnedildi.
Çetingöz ailesinin ikisi kız, 3 çocuğundan biri olan şehidin 14 gün önce nişanlandığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim