Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, ‘Çubukçu Çıkmazı’ ve ‘Şehit Mehmet Armağan Alper Sokak’larında devam eden düzenleme çalışmaları ile son aşamaya gelen Sivas Caddesi düzenleme çalışmasını Cumartesi günü yerince inceledi.
Arslan, Yozgat’ı şehir kimliğine kavuşturmak amacıyla farklı bölgelerde yoğun bir programla yürütülen çalışmalardan Çubukçu Çıkmazı ve Şehit Mehmet Armağan Alper Sokaklarında başlayan düzenleme çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planladıklarını söyledi.  
Belirlenen program dahilinden birden fazla ekiple çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Başkan Arslan, böylelikle kısa sürede pek çok noktada hizmet üretme imkanına sahip olduklarını belirtti.
Arslan, Çubukçu Çıkmazı ve Şehit Mehmet Armağan Alper Sokaklarında da vatandaşın talebini de göz önüne alarak ihtiyaçlar çerçevesinde bir düzenleme yapılacağını ifade etti.

SİVAS CADDESİ
(ALTERNATİF CADDE)

Başkan Arslan, Sivas Caddesi’nde büyük bir kısmı tamamlanan çalışmaların dört yol kavşağı güzergahındaki bölümün de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Burada devam eden asfalt dökme çalışmalarını yerinde incelediğini kaydeden Arslan;
“Sivas Caddesi, Lise Caddesi sıkışıklığına alternatif olacak projelerimizden sadece bir tanesi. Lise Caddesi’nin bir taraftan yol genişletme çalışmaları ile ferah, yaşam alanları insanlara hitap eden bir konuma kavuştururken, diğer yandan alternatif caddeler oluşturarak şehrin genel yapısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Sinema Caddesi ile birlikte Sivas Caddesi, Lise Caddesi’ne alternatif olma özelliğine sahip.

YAŞANABİLİR BİR KENT OLUŞTURMAK İSTİYORUZ


Bu tür çalışmaları sadece merkezde değil kenar mahallelerde açtığımız yeni yol, sokak ve kaldırım düzenlemeleri ile de hayata geçiriyoruz. Amacımız Yozgat’a kent kimliği kazandırma adına topyekün bir program yürütmek. Amacımız Yozgat’ı yaşanabilir bir kent haline getirmektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim