MHP İl Başkanı Ethem Sadef, AKP’nin her konuda olduğu gibi rektörlük seçimlerini de siyasete alet ettiğini ve üniversitelere siyaset soktuğunu iddia etti.
Bozok Üniversitesi’nde yapılacak rektörlük seçimlerinde birbirinden kıymetli, kariyer sahibi profesörlerin aday olduğunu dile getiren Sadef, “Ancak her kuruma siyaset sokan, adam kayırmacılığı yapan AK Parti, Rektörlük seçimine de siyaset bulaştırmış, özerk kurum olan üniversiteleri kendi etkisi altına almaya çalışmaktadır. Yozgat’ta Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere diğer milletvekilleri, il yöneticileri sık sık bir rektör adayını ziyaret ederek adeta onu işaret edip, seçimleri politize etmektedirler” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Sadef, tüm adayların Yozgat’a hizmet arzusuyla yola çıktığını ve AKP’nin yanlı tutumuyla bir adayı işaret etmesinin insanlığa yakışmayacağını bildiren Sadef, “Bir kişiyi işaret etmek diğer adayları aşağılamaktır. Eğer rektörlük seçimle yapılıyorsa, siyaset özellikle AK Parti üniversiteden elini çekmesi gerekir.
 AK Partinin atamasıyla rektör belirlenecekse neden seçim yapılıyor. AK Parti’nin üniversitemizin ve rektörlük seçiminin üzerinden elini biran önce çeksin ve üniversiteyi siyasete alet etmemlidir.
Zaten AKP Olarak her el attığınız yer ayrışmakta ,karışmakta ve kutuplaşmakta Üniversitelerden bari Elinizi çekiniz.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak her adaya eşit mesafedeyiz. Seçimi bilim  insanlarına bırakıp Yozgat ve Üniversitemiz gelişimi ve değişimi  açısından en iyi seçimi onların yapacağına inanmaktayız.Rektör adaylarımızın tümüne Başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim