Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ‘İtfaiye Haftasının 89’uncu yılı’ düzenlenen törenle kutlanmaya başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Soyer ve itfaiyeciler Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazım Arslan “İtfaiye teşkilatımıza her zaman ihtiyaç duymuyoruz ancak her an ihtiyaç duyduğumuzda hayati önem arz ediyorlar.
İtfaiyecilerimizde bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmektedirler. Bunun için ben teşkilatımızın gününü kutluyor İtfaiye haftasının vatandaşlarımızda yangın bilinci oluşturmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra Vali Abdulkadir Yazıcı’yı da makamında ziyaret eden İtfaiye ekipleri Vali Yazıcı’ya Yozgat İtfaiyesi’nin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da İtfaiye Müdürü Sinan Soyer ve İtfaiyecilerin haftasını kutladı. Vali Yazıcı Yozgat’ta gerek müstakil binalar ve gerekse apartmanlarda meydana gelebilecek yangını Yozgat İtfaiyesi’nin söndürüp kontrol altına alabilecek durumda olduğunu belirtti. Vali Yazıcı İtfaiye Müdürü Sinan Soyer’e Çamlık Milli Parkı’nda meydana gelebilecek yangına karşı itfaiyenin durumunu sordu. İtfaiye Müdürü Sinan Soyer’den Çamlık Milli Parkı’yla ilgili bir rapor isteyen Vali Yazıcı ‘Çamlık bizim gözbebeğimiz ecdadımızdan bize kalan ve bizimde yeni neslimize bırakmamız ve gözümüz gibi bakmamız gereken bir mekan onun için burada vuku bulabilecek bir yangına karşı önceden tedbir ve planlar oluşturmalıyız. Bu konuda siz bir rapor hazırlayın ve bizde o doğrultuda gerekeni yaparak çamlık için şimdiden tedbir ve önlemlerimizi alalım” şeklinde konuştu.

Buradaki ziyaretlerini tamamlayan İtfaiye ekipleri daha sonra Türk bayraklarıyla süsledikleri itfaiye araçlarıyla Yozgat Şehitliği’ne hareket etti. Sirenler ve konvoy eşliğinde Yozgat Şehitliği’ne hareket eden İtfaiye ekipleri sirenlerle vatandaşlar üzerinde yangın bilinci oluşturmaya çalıştı. İtfaiye Müdürü Sinan Soyer ve itfaiyeciler Yozgat Şehitliği’ni ziyaret ederek burada başta görevi başında şehit olan İtfaiye personeli ve tüm şehitler için dualar edildi. Şehit mezarlarını çiçeklerle süsleyen itfaiye personeli öğleden sonra ise Alparslan Türkeş Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim