Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel; “Maddî ve manevî yükselişe bir örnektir, bütün süflî duygulardan, her türlü kötülüklerden arınarak gerçek kulluğa, en yüce mertebeye erişmeye işarettir,  çalıştığı zaman insanın maddî ve dünyevî mesafeleri kısaltabileceğine bir delildir” dedi. 
Miraç’ın her Müslüman’ın günde beş vakit namaz aracılığıyla Yüce Yaradan’la “Büyük Buluşma”sı olduğunu ifade eden Demirel, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Miraç Namazdır. Namaz ise ALLAH (C.C) ile kul arasında kurulan bir bağdır. Yüce ALLAH (C.C) bizlere sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkanı sağlar. Bu dünyadaki yalnızlığımızın gitmesine vesile olur.
Küfrün had safhada olduğu, İnsanlık onurunun paçavraya döndüğü ve yerlerde süründüğü şu zamanda Bizlerde Miraç’ın aslına uygun olarak kendi iç muhasebemizi samimi bir şekilde yaparak İnsanlığın yaradılış gayesine ermesi için , ALLAH’ın (C.C) birliğine, büyüklüğüne, sonsuzluğuna şehadet ve şahitlik etmek için, Rabbimizin huzurunda ellerimizi semaya kaldırarak Kapitalizmin ve Emperyalizmin elinde oyuncak haline gelen İslam aleminin aslına dönmesi için ve küfre hizmet eden liderlerin yok olması için dua edelim.
Miraç Kandili aydınlığını fırsat bilerek çeşitli sebeplerle lekelenen kalplerimizi önce tevbe ve istiğfar ile temizleyelim. Aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldırarak;  "Müminler ancak kardeştirler" ayetine uyalım. Bu mübarek gecede mü’minlerin miracı olan namazı bolca kılalım. Miraç gecesinde Yüce Allah’ın; “Hz. Peygamber'in ümmetinden, Allah'a şirk koşanların dışındakileri affedilebileceği va'dine”  mazhar olabilmek için bu mübarek gecede çokça tevbe istiğfarda bulunalım. Türk ve İslam Aleminin Mübarek Miraç Kandilini kutlarım. Dualarınız Dualarımız olsun inşallah.”

Editör: TE Bilişim