Hami-Yet annelerinin de katıldığı yemekte Vali Yazıcı çocuklara; “Sınava fazla zaman kalmadı. Hiçbir dakikanızı boş geçirmeyin, tek düşüneceğiniz geleceğiniz olsun, biz her zaman yanınızda olacağız” mesajı verdi.
Hami-Yet Projesi kapsamında hayata hazırlanan çocukların, eğitimleri ile de yakından ilgilenen Vali Abdulkadir Yazıcı, yaklaşan lise ve üniversite sınavlarına Çözüm Dershaneyle hazırlanan çocuklarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Her bir çocukla yakından ilgilenen Vali Yazıcı, idealleri ve hangi mesleği seçeceklerini sordu.
Renkli diyalogların yaşandığı yemekte çocukların hayatına yön verecek mesajlar veren Vali Yazıcı; “Her biriniz bizim canımız, güzel çocuklarımızsınız. Ortaokulda olanlarınız iyi bir lise kazanacak, lisede olanlarınız ise inşallah iyi bir üniversiteyi kazanacaksınız. Kiminiz hukuk okuyup savcı olacak, kiminiz mühendis olacaksınız. Bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz sizi dershaneye gönderiyoruz. Dershanedeki öğretmenlerinize de görev düşüyor. Daha sonra siz çocuklarımıza ve annelerinize sorumluluk düşüyor” dedi.
Dershane öğretmenlerinden Hami-Yet çocukları ile daha fazla ilgilenmesi gerektiğine işaret eden Yazıcı, verilen emeğin hiçbir zaman boşa gitmeyeceği gerçeğine vurgu yaptı.
“Bu çocuklar valiliğimizin özel evlatları, ülkemizin de özel evlatlarıdır” diyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu:
“Mevla’nın alışveriş yaptığı özel ve güzel insanlar. Ben bu çocukların Yozgat’ın en özel insanları olduğunu düşünüyorum.”
Sınav öncesi çocuklara yol gösterecek öğüt ve tavsiyelerde de bulunan Vali Abdulkadir Yazıcı; “Öncelikle sınava fazla zaman kalmadı. Hiçbir dakikamızı boş geçirmeyeceksiniz. Tek düşünceniz geleceğiniz olsun. Önünüzde ki 6 ay mı önemli yoksa önünüzde ki 60 sene mi önemli? Onun hesabını iyi yapmak gerekiyor. Bunları düşünerek hareket etmek, çalışmak lazım.  6 ay dişinizi sıkıp, kendinizi üzüp, çalışıp inşallah 60 senenizi kurtaracaksınız. Öncelikle sizler güzel yerlere geleceksiniz. Ben bir abiniz olarak valiyim burada. İnşallah hepinizin bu mevki ve makamlara gelmenizin önünde hiçbir engel yok. Şuan burada masum bir şekilde oturuyorsunuz ama bir zaman gelir de inşallah güzel makamlarda, faydalı ve yararlı işlerde olursunuz. Sizlerin de bu hedefi, bu amacı istemesi gerekiyor, çok çalışması gerekiyor. Evde annelerinizin size biraz daha itina göstermesi gerekiyor.”
Sınavlara 6 ay gibi bir zamanın kaldığını hatırlatan Yazıcı, ‘Çok fazla zaman varmış gibi görünüyor ancak 6 ay sonra bir yola gireceksiniz ve bu yol sizi kabre kadar götürecek’ hatırlatmasında bulundu.
Yazıcı; “Hangi mesleği seçtiyseniz o meslekle devam edeceksiniz. Onun için sizlerden isteğimiz bu zamanı boşa geçirmeyelim. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Mevla bir fırsat vermiş, bir güzellik vermiş” şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı, ‘Yetim büyür, felek kıskanır’ sözünü hatırlatarak; “Hepiniz büyüyeceksiniz, güzel meslekleriniz olacak ve feleği de Allah’ın izni ile kıskandıracağız. Sizlerden özel isteğim derslerinize iyi çalışın ve başarının gelmesini sağlayın. Sizlerin gözlerine baktığımda hepinizin zeki olduğunu görüyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim