Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara’dan getirilen “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı” eşliğinde öğrencilere kaza anında emniyet kemeri olmadan nelerle karşılaşacakları görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.
Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler ve öğretmenleri katılarak emniyet kemerinin hayati önemi hakkında bilgi sahibi oldu. Konu hakkında bilgi aktaran İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar  emniyet kemerinin araçların olmazsa olmazı olduğunu, günümüzde kazalardaki ölüm oranlarının da yüzde 80’inin emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığını söyledi. Özellikle ilkokul çağındaki öğrencilerde emniyet kemeri konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını da ifade eden Saim Akpınar “Ülke olarak terör veya doğal afet sonucu kaybettiğimiz insanımızdan daha fazlasını trafik kazalarında kaybetmekteyiz bunda da emniyet kemeri önemli bir etken maalesef. İnşallah yaptığımız bu gibi çalışmalar başta öğrencilerimiz ve toplumumuzun bilinçlenmesine vesile olur” dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli de sürücülere bir dizi uyarılarda bulunarak dünyada her yıl trafik kazalarında bir milyon insanın hayatını kaybettiğini ve 50 milyon insanın da yaralandığını ayrıca emniyet kemeri kullanımının hayatını kaybetme ve ağır yaralanma olasılığını yüzde 50 oranında azalttığını hatırlattı. Özellikle başta şehirlerarası otobüslerde bütün koltuklarda emniyet kemeri takma zorunluluğunun olduğunu ve otomobillerde ise arka koltuklarda da emniyet kemeri takmanın yasal zorunluluk olduğunu bu konularda da sürücülerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim