Mahkeme öncesi Arzu Boztaş’a sahip çıkan Çağdaş Hukukçular Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP’li kadınlar Yozgat Adliyesi önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Duruşmayı izlemek üzere Yozgat’a gelen Çağdaş Hukukçular Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve CHP’li kadınlar duruşmaya Arzu Boztaş’ın babası, annesi, kız kardeşi ve erkek kardeşini de getirdi.
Mahkeme öncesi basın açıklaması gerçekleştiren Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu Ankara Temsilcisi Ayşen Kavas, Arzu Boztaş’ın evliliği boyunca şiddet görerek kocası tarafından pompalı tüfekle kolları ve bacaklarından vurulduğunu hatırlattı. Kavas, “Bacakları kesilen Arzu’nun kollarıyla ilgili tedavisi sürüyor. Bütün bunların gerekçesi ise Arzu’nun kocasının üzerine kuma getirmesine itiraz edip boşanmak istemesiydi. Yani istemediği bir şeyi yapmadığı ve kendi hayatına dair karar vermek istediği için bu hale getirildi” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu olarak başından bu yana dava sürecini takip ettiklerini bildiren Kavas, “Öyle ki verdiğimiz mücadele sonucu Arzu’nun durumuna daha fazla kayıtsız kalamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçirdik ve Arzu’nun tedavi masraflarını karşılama sözü aldık” diye konuştu.

Arzu Kavas “ Biz platform olarak kurulduğumuz günden bu yana erkekler tarafından öldürülen,  yada hayatta kalabilen kadınların her zaman yanındayız. Davaların takipçisiyiz. Bu konuda adaletin sağlanması için bu tip davalarda her türlü ceza indirimlerinin kaldırılması taraftarıyız. Haksız tahrik veya iyi hal gibi indirimlerin kadın katillerine ya da Arzu kardeşimiz gibi hayatta kalabilen kadınları öldürmeye teşebbüs edenlere verilmesini reddediyor ve buna uygun bir yasal düzenleme istiyoruz. Mücadelemiz yaşam hakkımızı alana kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Kavas’ın ardından Arzu Boztaş’ın kızkardeşi Kısmet Karademir ise Arzu için adalet beklediklerini ve zanlının müebbet ile cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi. Adliye önünde daha sonra sırasıyla CHP Yozgat İl Örgütü adına Müge Nurdoğdu ve CHP Ankara Çankaya Kadın Kolları Başkanı Jülide Şimşek’te birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kadınlar sloganlar atarak kadın cinayetlerini bir kez daha protesto etti. Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları, platform üyeleri ve CHP’li kadınlar duruşma için Yozgat Adliyesi’ne giriş yaptı.
DURUŞMA ERTELENDİ
Arzu Boztaş’ı av tüfeğiyle ateş edip yaralayarak, Arzu Boztaş’ın iki bacağının kesilmesine neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan şahıs 20 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılandı. Seçim öncesi Yozgat Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Arzu Boztaş’ın avukatlığını Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar üstlendi. Yapılan duruşmada hakim duruşmayı ikinci kez ertelerken, duruşma tarihinin 4 Haziran 2015 olarak belirlendiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim