Şu ana kadar 884 Bağ-Kurlu’dan693’ü yapılandırmadan yararlandı, 210 iş veren de 4-A kapsamında yapılandırma imkanından yararlandı.
Kamu kurumlarında yapılandırma yoğunluğu yaşanıyor. Düzenlemeden yararlanmak isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumu’na akın etti. Vatandaş SGK'nın 'Çözüm Merkezi' den de yardım alıyor
Torba Yasa ile getirilen borç yapılandırma işlemleri için başvurular sürüyor.
Bugünlerde kamu kurumlarında hareketlilik yaşanıyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar vergi dairesi ve SGK’nın yolunu tuttu. SGK İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan Çözüm Merkezi ana hizmet binası giriş katta faaliyetine başladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Yozgat İl Müdürü Nejat Deniz, SGK borcu olan vatandaşların başvurularını beklediklerini söyledi.
SGK İl Müdürü Nejat Deniz, işverenlerin ve Bağ-Kurlu vatandaşların 3 ay içerisinde yapılandırma talebinde bulunmalarını istedi. Bu talepte bulundukları durumda bugüne kadar işlenmiş olan faizlerin yeniden hesaplanacağını kaydeden Deniz, borçlardan dolayı biriken faizlerin ise tamamının silinmeyeceğini söyledi. Faizlerin TEFE-TÜFE’ye göre hesaplanıp 6, 12 ve 18 taksitte ödeme imkanı olacağını kaydeden Yavuz, vatandaşın tercihine göre faizleri taksitlendirip ödeme yapacağını ifade etti.
Deniz, Yozgat’ta  bugüne kadar yaklaşık bin müracaat yapıldığını belirtti.
Gerekli bilgilendirmeleri yaparak vatandaşları mağdur etmemeye çalıştıklarını dile getiren Deniz, "6552 sayılı kanundan yoğun talep bekliyoruz. Yeni kanunla birlikte borçlar yapılandırılıyor ve gecikme zamları siliniyor. Borçlar büyük oranda azalıyor. Bütün vatandaşlarımızın bundan yaralanmalarını istiyoruz. Yeni kanun iş veren borçlarını, 4B tarım sigortası olanları, genel sağlık sigortası olanları ve idari borcu olanları kapsamaktadır. Vatandaşlarımız sadece kimlikleriyle birlikte müdürlüklerimize gelerek işlemlerini yaptırabilirler" dedi.
Vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladıklarını aktaran Deniz, 4B’den 884 müracaat yapıldığını bunlardan 693’ünün sonuçlandırıldığını kaydetti. İşveren müracaatının 210 olduğuna değinen Deniz, 30-40 bin civarında kişinin borçlu olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim