Yozgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Kamanlı, 14 Şubat öncesi Yozgat sarraflarında belli bir kıpırdanma olduğunu ancak geçen yıla oranla bu yıl ki hediye altın satışının düşük olduğunu söyledi. 
Özel günler için kuyumcu esnafının özel indirimler ve cazip ödeme koşulları oluşturarak 14 Şubat gibi özel günleri değerlendirmeye çalıştıklarını ancak geçen yıla oranla bu yıl altın hediye alan müşteri sayısında düşüş gözlemlendiğini de bildirdi. 14 Şubat’ın kuyumcu ve sarraflarda bir hareketlenmeye sebep olduğunu aktaran Mehmet Ali Kamanlı, “Ancak bu hareketlenme geçen yıla oranla daha düşük. İlimizde 14 Şubat’ı genellikle gençler değerlendiriyor. 
Sayısı bir hayli fazla olan üniversiteli gençler küpe, yüzük, kolye gibi hediyeler tercih ediyor. Bizde onlar için indirimler ve uygun ürünleri satışa sunuyoruz. Geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımızda ise bu yıl bir hayli düşüş görmek mümkün” dedi. 
Yozgat Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Ali Kamanlı, özellikle son günlerde altında meydana gelen yükselişten dolayı vatandaşların altın almak yerine altın bozdurduğuna değinerek “Gençler dışında normal vatandaşlarımız ise şu an altındaki yükselişi değerlendirerek altın bozdurmaktalar” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim