Tamamıyla hizmete hazır olan ancak doktoru bulunmadığı için hizmet veremeyen Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi doktoruna kavuşarak hizmete girdi. Merkezde ilk kan bağını Vali Necati Şentürk verdi.

            Yozgat’ta hizmete açılan ancak personel atamaları yapılmadığı için Kan Bağışı alamayan Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi doktorunun gelmesi ile birlikte kan bağışı almaya başladı. İlk olarak Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün Kan Bağışı yaptığı merkezde daha sonra basın mensupları da kan bağışında bulundu.

            Kan bağışının ardından açıklamada bulunan Vali Şentürk,” Sağlıklı bir hayat için tüm vatandaşlarımızı öncelikle kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız sağlık durumlarına göre yılda en az iki defa kan vermeli. Bu hem sağlığımız için hem de manevi olarak bizi iyi duruma getirecektir.

 Sağlık konusunda vücudumuzu rahatlatmış, kanımızı tazelemiş olacağız, manevi olarak ise hastane de acil durumda kan bağışı bekleyen birçok vatandaşımıza can bağışında bulunmuş olacağız. Bu ise bizi manevi olarak bir huzura sokacaktır” dedi.

            Kan bağışı hakkında bilgiler veren Kan Bağış Merkezi doktoru Selçuk Cansız,”Dalakta eski kan hücreleri yıkılır ve ilikler tarafından yeni kan hücreleri yapılır. Düzenli kan verdiğimizde dalağın yok edeceği kanı biz burada bağışlayarak başkalarına can vermiş oluyoruz. Kan vermek insan vücuduna birçok fayda sağlar.

            Vücuda verdiği sıhhat saymakla bitmez. Bizler kan vermekle dalağımıza yardımcı olmuş oluyoruz. Bu sayede dalağımıza yardımcı olarak taze kanı daha çabuk kazanıyoruz. Vücudumuzun genç kalmasını kendimiz sağlamış oluyoruz. 18 ve 65 yaş arasında sağlıklı olan herkes kan verebilir. Erkekler için yılda 4 defa bayanlarda yılda 3 defa vermelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim