3 Ağustos itibariyle start alacak Sürmeli Şenlikleri’nin son günlerde ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle iptali gündeme gelmiş ve konuyla ilgili çeşitli görüşmeler ortaya çıkmıştı. Belediye Başkanı Kazım Arslan ise vatandaşların büyük bölümüyle yaptıkları istişare sonucu şenliğin yapılması yönünde bir karar çıktığını ve birçok farklı insanın ortak nokta olarak terör ve terör örgütlerine pirim verilmemesi çağrısında bulunduğunu söyledi.
Başkan Arslan, “Yaptığımız istişareler neticesinde şenliğimizin yapılması yönünde bir karar ortaya çıktı. Vatandaşlarımızda benim gibi düşünerek terör örgütünün  hayatımızı durdurma girişimine pirim verilmemesi gerektiğini bizlere aktardı” diye konuştu. 
Belediye Başkanı Arslan, yaşanan hadiseler ve  verilen şehidin kendilerini ve tüm vatandaşı derinden yaktığını belirterek “Ancak teröristlerinde isteği bu zaten. Dükkanlarımızı açmayalım, şenliklerimiz, düğünlerimiz iptal olsun. Üzerimize rehavet çöksün istiyorlar. Biz buna pirim vermeyeceğiz. Özellikle yurt dışından iznini bu şenlik için ayarlayan hemşerilerimizle birlikte yasımızı beraber tuttuk, şenliğimizi de beraber yapacağız” şeklinde konuştu. Kazım Arslan, acıların son bulması temennisinde bulunarak şenlikte gerek görüldüğü takdirde bazı programları kısıtlama ya da iptal etme gibi seçeneklerin söz konusu olduğunu ancak tümüyle şenlik iptalinin söz konusu olmadığını ifade etti.

BAHADIN’DA BAŞLADI
Yozgat’ta yapılması planlanan şenliklerden bir diğeri de Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Beldesi’nde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bahadın Kültür Şenliği idi. Sorgun Belediyesi tarafından yapılması planlanan Gurbetçi Şenliği iptal edilirken, Bahadın Belde Belediyesi’de tıpkı Yozgat Belediyesi gibi şenliklerin yapılması kararını aldı. Bu kapsamda  bu yıl 19’uncusu start alan Bahadın Kültür Şenliği belde sakinleri ve yurt dışında yaşayan Bahadınlı vatandaşların yoğun katılımıyla start aldı. 31 Temmuz ve 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan şenlik kapsamında, çalıştaylar,  Cem töreni, tiyatro, şiir dinletisi, açık hava sineması ve toplu piknik gibi pekçok etkinlik gerçekleşecek. Ayrıca şenlikte ünlü sanatçılar İsmail Altunsaray, Özlem Özdil ve Grup Abdal’da sahne alarak belde halkına konser verecek.

Editör: TE Bilişim