Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan’ın, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak projelerinden Şehri-Kadın Konağı Projesi çerçevesinde inşaat çalışmalarına başlandı.

ORAN Kalkınma Ajansı destekli projenin inşaat çalışmalarının yoğun bir hızla devam ettiğini kaydeden Kaymakam Ali Doğan, il merkezine yapılan İller Bankası hizmetlerinden park ve çocuk oyun alanı inşaatının da başladığını bildirdi.
600 bin TL bedelli Şehri- Kadın Konağı projesinin  detayları hakkında bilgi veren Kaymakam Doğan, şunları söyledi:
“Bilindiği üzere Kaymakamlığımız tarafından Kadışehri Belediyesi adına ORAN Kalkınma Ajansına sunulan yaklaşık 600 bin TL’lık proje ile kadınlarımıza yönelik bir tesis yapılmasına karar verilmişti. Şehr-i Kadın Konağı" projesi ile Kadışehri ilçesinde yaşayan bayanların eğitim, kültür, sanat ve spor faaliyetleri için gerekli ortam sağlanmış olacak. Şehr-i Kadın Konağı, içerisinde eğitim salonları, kafeterya, spor salonu, bilgisayarlı kütüphane, çocuk oyun odası, mescit ve anne-bebek odası gibi bölümlerden oluşan çok amaçlı bir mekân olarak kullanılacak. Konağın 2014 yılı içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz.”

ÇOCUKLAR DA
DÜŞÜNÜLDÜ


Ayrıca ilçenin önemli eksiklerinden biri olan park ve çocuk alanı eksiğinin de giderildiğini hatırlatan Doğan;
“Öte yandan ilçemizin önemli eksiklerinden birisi olan park ve çocuk oyun alanı eksiği de ilçe merkezimize yapılan alan ile çözüme kavuşturuluyor. Park içerisinde çocuk oyun grubu, kamelyalar, banklar ve yürüyüş yolu bulunacak. Parkın Ekim ayı içerisinde bitirilecek. Park ile Şehr-i Kadın Konağı, İlçe Emniyet Amirliğimizin karşısında bulunan alan üzerine inşa ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim