Hastanenin Başhekim Vekili Op. Dr. İbrahim Akkurt, ilk olmanın zorluklarını da, güzelliklerini de vefakâr ve cefakâr çalışma arkadaşlarıyla birlikte yaşadıklarını söyledi. Akkurt, ‘’Hep birlikte koşturduk, zaman zaman zorlandık, alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık, ama herkesin üstesinden gelemeyeceği bir büyük güzelliği de birlikte vücuda getirdik. Bugün Türkiye'nin İlk Şehir Hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanemiz ve ailemiz 2 yaşında. 2 yıldır ihtiyaç duyan bütün hastalarımıza birlikte hizmet ettik’’ dedi. 
Akkurt, devlet hastanesine göre doktor sayısının ikiye katlandığını vurgulayarak, "Daha önce günlük ortalama 6-7 hasta sevk edilirken şehir hastanesiyle birlikte bu rakam 1'e düştü. Bunun sebebi de ufak tefek eksiklerimiz ama bunları da en kısa zamanda bakanlığımızla görüştük, tamamlayacağız. Poliklinik hizmetlerimizde baktığımız hasta sayısı bin 800'lerden 5 binlere kadar yükseldi. Bu şekilde bir süreci devam ettiriyoruz" diye konuştu. 
Yozgat Şehir Hastanesi’nde iki yıllık süreç içerisinde, bir milyon 785 bin 796 hasta muayene edildi, 36 bin 497 ameliyat yapıldı, 59 bin 378 hasta yataklı tedavi gördü. Hastanenin ikinci kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşmaların ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cahit Bekir Kayhan, Başhekim Vekili Op. Dr. İbrahim Akkurt ve bazı personel eli birlikte pastayı kesti. Hastanenin en eski personeline teşekkür plaketi ve çiçek verildi. Hastanede personelin ve davetlilerin katılımı ile kokteyl verildi. 
 

Editör: TE Bilişim