Barış ve kardeşlik adına en güzel mesajlarının verildiği Seferihisar’da, Türkiye’nin en sevilen ve en çalışkan Belediye Başkanlarından Tunç Soyer’in tüm organizasyon giderlerini belediyesince karşılayarak festivalin ilk gününü Yozgatlılara ayırdığını hatırlatan Gazetemiz Yazarı Rıfat Çakır; “İlimizin folklorik özellikleri, yemek çeşitleri ve misafirperver yapısının başka kültürler tarafından tanınıp benimsenmesini ve herkes tarafından yürekten sevilmesini sağladı” dedi.

Programı başarı ile yöneten  Çakır, etkinliğin kökeni, siyasi görüşü, dili, dini ve sosyal statüsü ne olursa olsun onlarca çeşit kültürü Seferihisar sevdası altında toplayarak, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalarına en güzel zemini hazırladığını söyledi.
Etkinlikte Yozgat’ın ön plana çıkmasına Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner’in önemli katkılarının bulunduğuna dikkat  çeken Çakır, şunları söyledi:

“Seferihisar Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Çetiner ve çalışkan yönetim kurulu üyeleri Selahattin Demir, Yalçın Konuk ve Şuayip Fidan, kısıtlı imkanlarına rağmen bu güzel ilçede yaptıkları birbirinden güzel çalışmalarla bizlere tarifi imkansız gurur yaşatıyorlar. Kültürler Buluşması etkinliğine katılan tüm misafirlere arabaşı, madımak, kavurga, yufka ekmek gibi Yozgat zenginliklerini ikram etti. İnsanımızın gönül güzelliklerini tanıttılar. İzmir’in sevilen esnaflarından hemşehrimiz İsmail Ünlü ailesiyle birlikte programa katılarak emeği geçenlere teşekkür etti.”
İzmir Karşıyaka Sevgi Şairleri ve Sanatçılar Derneği Başkanı Hava Avcı Köseoğlu’nun ekibiyle renk kattığı programda Aydın’dan Türk Halk Müziği sanatçısı Selda Avcı doyumsuz bir konser verdi.

Ünlü fotoğraf sanatçısı Orhan Çınar Yozgatlıları ölümsüz karelere sığdırırken, Tunç Soyer’in değerli eşi Neptün Soyer görgüsü, kibarlığı, zarafeti ve nezaketiyle programı sonuna kadar izleyerek Yozgatlılara olan samimi sevgisiyle hepimize onur verdi. 



Editör: TE Bilişim