Türkiye sınırında Bayırbucak Türkmenlerine karşı Sureyi, Rusya, IŞID, YPG güçlerinin ağır saldırıları karşında varlık mücadelesi veren kardeşlerimize sahip çıkmak için millet olarak adeta seferberlik ilan ettik. Yozgat’ta başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kaymakamlıklar, belediyeler toplanan tırlar dolusu yardımları Yayladağ’a gönderiyor.

GÖNLÜ BÜYÜK ÇAYIRALAN

Yozgat merkez ve ilçelerinde yürütülen yardım seferberliğinin en anlamlılarından bir tanesi en küçük ilçelerden Çayıralan’da yaşadı. Çayıralan Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına başta belediye olmak üzere tüm  siyasi partilerle kurum ve kuruluşlar destek oldu. 
Halkın katılımı ile toplanan tırlar dolusu gıda ve giysiden oluşan yardımlar ilçe kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Belediye Başkanı Yasin Şahir ve  ilçe protokolünün katılımı ile tırlar Yayladağ’ına ulaştırılmak üzere yola çıktı. 

KÖYLÜSÜ KENTLİSİ KENETLENDİ

Sınırlarımızın hemen yanı başında yaşanan kardeş kıyımına karşı  Türk milleti köylüsü kentlisi, öğrencisi sivil toplum örgütü üyeleri yardım seferberliğine girdi. 
Okullarda öğrencilerden kaymakamlıklara uzanan yardım seferberliğine tüm halkın katılması Türk milletinin duyarsız kalmadığının da göstergesi oldu. 

Editör: TE Bilişim