15 Temmuz gecesi darbe girişimin ardından meydanları terk etmeyerek sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan Yozgatlılar, demokrasi nöbetinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sabah namazı kıldı.
3 bin kişinin katılımıyla kılınan namazın ardından cemaat hep birlikte vatanın birlik, beraberlik ve huzuru için dua edip şehitlere rahmet okudu.
Meydanda kılınan namazda vatandaşların arasında olan Vali Kemal Yurtnaç, halkla birlikte olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "Demokrasi nöbetimizin ardından sabah namazını meydanda kılmanın güzel olacağını düşündük.  ‘Seccadeni al gel’ sloganı ile sabah namazını Cumhuriyet Meydanında kıldık. Vatandaşımızın içerisinde bulunup onlarla aynı şeyi hissetmek bizim için vazgeçilmez bir şey. Cem olmak, cemaat olmak Müslümanların en büyük görevlerinden bir tanesi. Ben bu sabah namazı çağrımıza kulak verip gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik daim olur. Bir ve beraber olursak bir mana olur. Bunu da ruhlarımızda hissetmek güzel bir duygu." diye konuştu.
Namaz sonrası, cemaate süt, simit ve çorba ikramında bulunuldu. 
Editör: TE Bilişim