Atilla Saygı, 6 bin 735 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandırabileceğine dikkat çekerek esnaf ve sanatkarların ilgili yapılandırmadan faydalanması için son başvuru süresine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Yozgat Bakkallar Esnaf Odası  Başkanı M. Atilla SAYGI yaptığı açıklamada; “5 bin 362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu Hükümlerine göre; 30.06.2016 tarihine kadar esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçları asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksiti 30 Kasım 2016 tarihine kadar, kalanı aylık dönemler halinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilmiştir. Bu hükümden yararlanılabilmesi için  31 ekim 2016 tarihine kadar alacaklı meslek kuruluşuna başvurulması zorunludur” dedi.
Ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer-i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edileceğini de aktaran Saygı, “Bununla beraber 30.06.2016 tarihi itibariyle; üyelerin odalara kısmen veya tamamen ödemiş olduğu aidat ve katılma payı asıllarına isabet eden ve ödenmemiş olan gecikme zamlarının tahsilinden de vazgeçilmişti” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim