Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından Yozgatlıların ağırlıklı olarak yaşadığı Ankara'da 13. Çağrı tanıtım toplantısı düzenlendi. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, toplantıda yaptığı konuşmada TKDK yatırımları ile çiftçilerin ve üreticilerin AB standartlarında modern tesislerde tarımsal ve hayvansal üretimlere kavuştuğunu ifade etti.

Türker, "Kırdan kente göçün sebebi kırsal kesimin kentsel iş imkanlarına ve yaşam şartlarına erişme isteğidir. Göçle gelen çoğu düşük vasıflı nüfusun, şehirlerde sosyal yaşam ve iş gücü piyasalarına uyum zorlukları; şehirlerde işsizlik, gelir farkları, kayıt dışılık gibi sorunlara neden olmaktadır. Kırsal kesimde, tarım sektörünün gelişmesinin yanında, gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi önemini korumaktadır. Bu konularda kurumumuz TKDK çok önemli bir ayağı oluşturmaktadır. Biz verdiğimiz hibe destekleriyle, kırsal alanlardaki verimliliği ve kaliteyi AB standartlarına yükselterek arttırmaya çalışıyoruz."dedi.

Yozgat'ın kalkınması ve yaşam standartlarının artmasının TKDK hibe destekleri ile ivme kazanacağını vurgulayan Türker, "Bu yüzden gidebildiğimiz, ulaşabildiğimiz her yerde kurumumuzu ve hibe desteklerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar ilçelerimizde ve hatta farklı illerde bu gibi toplantıları yaparak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kurumumuz hibe desteklerinden faydalanan üreticilerimiz tekrar destek almak için müracaat ediyor. Verilen desteklerden sadece Damga Vergisi ödeyen taraflar bunun dışında her türlü vergiden muaf ve yüzde 50 hibe desteklerinden faydalanabilirler. Bu yüzden 13. Çağrı dönemi proje başvurusu devam ediyor üreticilerimiz , çiftçilerimiz bu imkanı iyi değerlendirmesini istiyoruz."diye konuştu.

Editör: TE Bilişim