Sarıkaya'da 2008 yılında kurulan ve şu anda 349 üyesi bulunan Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği 1 Şubat 2011 tarihi itibariyle üreticiden süt toplamaya başladı.
    Süt Üreticileri hakkında bilgiler veren Sarıkaya Süt Üreticileri Başkanı Bünyamin Çamlıdağ, süt üreticiliği yapan üreticilere Pazar oluşturmak amacıyla kurdukları birliğin amacına uygun olarak faaliyetlerini yerine getirdiğini söyledi.
    Çamlıdağ; “Birliği kurmaktaki amaçlarının süt üreticiliği yapan üreticilere her konuda yardımcı olmak olduğunu belirterek Yozgat'ın tek Süt üreticileri Birliği olan birliğimizi 2008 yılında kurduk o günden berri tek gayemiz süt üreticilerini korumak,üretimi arttırmak ve üreticinin hak ettiği  parayı kazanmasını sağlamaktır. Bundan sonra İç Anadolu'da süt fiyatı neyse bizde de aynı olacak.1 Şubat 2011 tarihi itibariyle birlik olarak  süt toplamaya başladık. Yeni Sanayi sitesine kurduğumuz 6 tonluk süt soğutma tankımızda topladığımız sütler burada soğutulduktan sonra Sütaş tankerleri tarafından Aksaray Sütaş fabrikasına göndereceğiz” dedi. Başkan Bünyamin Çamlıdağ “Sütünü aldığımız tüm üreticilerimize SÜTAŞ'tan alınacak Sütaş süt yemi,buzağı büyütme yemi olmak üzere çeşitli yemler temin edileceğini kaydetti. Çamlıdağ “Sarıkaya Süt Üreticileri Birliğimize üye 30 kişiyi Sütaş'a eğitime göndermeyi planlıyoruz” dedi. Türkiye'de süt üretimi ve süt mamulleri alanında üst sıralarda yer alan, SÜTAŞ'a süt teslimi yapacaklarını belirten Çamlıdağ; “Tarım ve hayvancılığın bilinçli yapılabilmesi için eğitim şart. Her şeyi devletten beklemek yanlış. Sütaş'la, ortaklaşa yürüteceğimiz  eğitim seminerlerinde bilgiyle donatılan Sarıkaya çiftçisi her geçen gün bilinçli üretim yapmaya başlayacaktır. Sarıkaya  Süt Üreticileri Birliği olarak imkanlarımız ölçüsünde üyelerimizin tamamının eğitim almalarını sağlayacağız” diye konuştu.
    Sütaş Süt Kabul kontrol ve josistik Müdürlüğü Orta Anadolu Süt Kontrol sorumlusu İlhan Mutluay ise “Biz İşin kalite kontrolünden sorumluyuz Üreticilerle tek tek bire bir görüşüp antibiyotikli sütün zararları,Alkol kesik sütlerin zararları,sütlere nasıl sağım yapılacağı bunların haricinde sağım makinasının temizliği hakkında Sabah Akşam  sütlerinin saklanması hakkında bilgiler vereceğiz üreticilere.Toplayıcılarla bire bir çıkıp tek tek üreticilerin  sütlerini kontrol edeceğiz, değerleri düşük olan sütler hakkında üreticilere bilgiler vereceğiz tekrarının sağlanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.   
Editör: TE Bilişim