Sarıkaya Belediye Meclisi İmar Revizyonu ile ilgili itiraz dilekçelerini görüştü. İtirazlar değerlendirilip İller Bankasına görüş bildirildi.

            Sarıkaya’ya daha modern bir görüntü kazandırmak için Sarıkaya Belediyesi İller Bankasına yeni bir Revize İmar Planı hazırlatmıştı. Hazırlanan imar planı Belediye Fen işleri Müdürlüğünde askıya çıkmış ve 1 aylık sürede vatandaşlardan itiraz dilekçeleri toplanmıştı. Sarıkaya Belediyesi İmar komisyonu itiraz dilekçelerini inceleyerek Belediye Meclisine taşıdı. Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir Başkanlığında eksiksiz toplanan Encümen dilekçeleri birer birer inceledi.

            Başkan Erbir; “Bizim yaptığımız itiraz dilekçelerini inceleyip görüş bildirmek. Biz İller Bankasına görüş bildiriyoruz. İller bankasıda uygun görürse yapılan itirazlar değerlendirilip düzeltiliyor. Genelde vatandaşımızın mağdur edilmemesi için dilekçelere olumlu yaklaşıp düzeltilmesini bildiriyoruz” dedi.

            Sarıkaya Belediye Encümeni ise itiraz yapılan dilekçelere vatandaşın mağdur olmaması yönünde bakıp vatandaşın isteği şekle sokmaya çalışıyor.

ESKİ SANYİİ’NİN DURUMU

            İmar Planına en fazla itiraz Eski Sanayi sitesinde buluna iş yerlerine yapıldı. 86 itiraz dilekçesinin bulunduğu ada Meclis tarafından en fazla tartışılan yer oldu. Eski Sanayi sitesi yeri Revize imar planında yeşil alan olarak bırakılmıştı. Başkan Erbir yeşil alan olarak kalırsa Belediye ilerleyen zamanlarda orayı istimlak eder. Vatandaşla anlaşır değeri neyse verir dedi.

            İtiraz dilekçelerine ise vatandaş ne istiyorsa orasını değiştirelim dedi. Encümenden fikir sordu. İmar komisyonu dilekçelerde Eski Sanayi sitesinin yıkılarak toplu konut alanı istği yoğunlukta olduğunu söyleyince.

            Başkan Erbir Sanayi Sitesinin boşalttığı yere Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak yapılabilir ama vatandaşın çoğunluğu toplu konut alanı istiyorsa bizde vatandaşın isteğine uyarak Eski Sanayi Sitesinin bulunduğu adayı Toplu konut alanı diye fikir bildirelim. Iller bankası da uygun görürse bu alanı toplu konut alanı yapar. Diyerek eğer ilerde burasının durumu değişir ve vatandaşın talebi burasının küçük çapta imalathane olması yönünde olursa tekrar encümen kararı ile değiştiririz” dedi.

Editör: TE Bilişim