Geçtiğimiz Pazartesi akşamı AK Parti İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Atila Yusuf Kenan Şahin başkanlığındaki yönetim kurulu tanıtıldı.
Şahin, konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Ayrıştırıcı değil birleştirici bir teşkilat olacaklarını kaydeden Şahin, ayrıca parti binasının her gün açık kalacağını böylelikle vatandaşların sorunlarını, beklenti ve taleplerini çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
AK Parti’nin toplumun her kesimini kucaklayan bir parti olduğunu kaydeden Şahin, Sarıkaya teşkilatı olarak bu doğrultuda hareket edeceklerinin altını çizdi.

AK Parti’nin Sarıkaya’ya getirmiş olduğu hizmetler, getireceği hizmetler ve çalışmaları hakkında bilgi veren Şahin, şunları söyledi:
“2002’den sonra AK Parti iktidarı ile Türkiye genelinde bir değişiklik oldu. Bu değişiklik, ekonomik, kültürel, sosyal, eğitim gibi bir çok alanda gerçekleştirildi. Bunlar, Sarıkaya’da da oldu olmaya da devam edecektir. Örnek verecek olursak Sarıkaya’da fiziki açıdan okullar neredeyse tamamı iyileştirildi. Daha düne kadar bir tebeşire muhtaç olan okullarımız, bugün bilgisayar ile akıllı tahta ile tanıştı. Bizim için önemli olan budur. Son dönemlerde Sarıkaya’mızda çok önemli hizmetler gerçekleştirildi. Bunlardan bir tanesi de hastanemizdir. Yeni hastanemizin açılışı önümüzdeki Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilecek. Bu 13 milyon liralık devasa bir yatırımdır. Bizim için önemli olan bu hizmetin Sarıkayalılara ulaştırılması, içinin doktorunu ve tam teşekküllü bir halde vatandaşın hizmetine sunulmasıdır.
Üniversitemiz ise bitme aşamasına gelmiştir. Bundan sonra sosyal tesis alanları inşa edilmektedir. Yurdun yapımına da en kısa zaman içersinde başlanmış olacak ve 2015-2016 eğitim öğretim yılına inşallah öğrenci alacak. Ondan sonra da uygulamalı rehabilitasyon hastanesinin takipçisi olacağız. Adliye Sarayımızın ihalesi çıktı bu günlerde temeli atılacak. Tüm bu hizmetlerin takipçisi olacağız.
Müteahhitler işlerini aksatıyor mu, aksatmıyor mu biz bunlara bakacağız. Yakın zamanda yeni yapılacak olan Emniyet Müdürlüğü binasının ihale ilanı çıkacak. Biz, küçük şeylerle uğraşmayalım. Sarıkaya’yı bir adım daha ileri nasıl götürebiliriz, derdimiz bu olması gerekiyor.
Şehir içi sıcak asfalt yolumuz bitmiş durumda. Sarıkaya-Sorgun arası yolumuz bitmek üzere, geçmiş dönemlerde müteahhitlerin zarar etmesi, hataları durumlar iktidara mal edildi. Doğalgaz ise 2016 yılının ikinci yarısında Sarıkaya’da evlerimize girmiş olacak. Onunla ilgili daha önceki açıklamalarımızda da söylediğimiz gibi 2014 yılında ana hat borularının nerelerden taşınacağı ile ilgili çalışmalar yapılıyor. 2015 yılında ise mühendislik çalışmaları yapılacak ve 2016 yılının ikinci yarısında doğalgaz tamamen Sarıkaya’ya gelmiş olacak. Biz, AK Parti iktidarı olarak doğalgazın ilçemize gelmesi için çok çaba sarf ettik. 4 bin 200 elektrik abonesi istenirken biz bunu 3800’e düşürdük.
Yerel seçimlerden önce bu abone olan kişi sayısı 3 bin idi ve yerel seçimlerden sonra da 3 bin 800 kişiye tamamlamayı başardık. Yeni yönetim kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Başarılarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Daha sonra da AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Dursun Tuncer konuştu.
Tuncer konuşmasında, belediye başkanlığının kaybedilmesinin iktidardan düştükleri anlamına gelmediğinin altını çizdi.
Tuncer konuşmasında şunları kaydetti: “Biz burada Belediye Başkanlığını kaybettik diye iktidardan düşmüş değiliz. Ama burası ufak bir yer olduğu için bir takım spekülasyonlara ister istemez açık olunuyor ve herkesin bir düşüncesi var o düşünce de biraz da böyle insanları rencide edecek boyutlara ulaşıyor. Zaman zaman da sıkıntılı süreçler yaşanabiliyor. Bu bir süreçtir ve bu da gelip geçicidir. Bu süreçler hemen hemen her partide söz konusudur bizim partimizde de öyle oldu.”

Editör: TE Bilişim