Yozgat’a bağlı Sarıhacılı Köyü’nde Pazar günü halkoylaması gerçekleşti. Köye kurulan sandık ile vatandaşlara köy tüzel kişiliğinin iptal edilip Yozgat’a mahalle olarak bağlanma talebi soruldu, sandık başına giden Sarıhacılı Köyü vatandaşlarının büyük çoğunluğu talebi olumlu bularak ‘Evet’ oyu kullandı.
Yozgat’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıhacılı Köyü’nün arazileri Yozgat’ın mücavir alanının içerisine girince ortaya birleşme fikri çıktı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Yozgat il merkezinin Doğu bölgesinde bulunan Köçekkömü, Batı bölgesinde bulunan Sarıhacılı ve Güney kesimindeki Divanlı köyü arazilerinin önemli bölümlerinin mücavir alan içerisine kendiliğinden dahil olduğunu kaydetmişti.
Bu doğrultuda Pazar günü Yozgat’ın Sarıhacılı Köyü’nde halk oylaması gerçekleşti. Yaklaşık 45 hanesi bulunan köyde kayıtlı 104 seçmenden 99’u sandığa giderek halkoylamasına katıldı. Gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan halk oylaması Yüksek Seçim Kurulu görevlilerince gerçekleştirildi. Sabah saat 08.00’da başlayan oy verme işlemi akşam saat 17.00’a kadar devam etti.  Saat 17.00’da oy sandığının açılmasıyla birlikte verilen oyların sayımına geçildi, yapılan sayım sonucunda 94 köylü seçmen yapılan halkoylamasında ‘Evet’ oyu verirken, 4 seçmen ise ’Hayır’ oyu kullandı. Yapılan sayımda oylardan 1 tanesi geçersiz sayılırken, 4 seçmende halkoylamasına katılmadı. Bu sonuçla birlikte Sarıhacılı Köyü oyçokluğu ile Yozgat’ın mahallesi oldu.
SANDIĞA ERKEN 
GİTTİLER

Pazar günü sabah saat 08.00’da başlayan halkoylamasına köylü yoğun ilgi gösterdi. Kurulan sandığa sabahın erken saatlerinde giden Sarıhacılı Köyü vatandaşları halkoylamasında oy verdiler. Yozgat’a mahalle olarak bağlanmak isteyen Sarıhacılı Köyü vatandaşının büyük bir bölümü de oylamada ‘Evet’ oyu vererek mahalle olma isteklerini sandığa yansıttı. Köy muhtarı Mustafa Dursun Sarıhacılı Köyü’nün mahalle olması fikrine köylülerin birçoğunun olumlu baktığını ve sandıktan da zaten bu görüşün çıktığını belirtti. Mustafa Dursun Yozgat ile içi içe olan Sarıhacılı Köyü’nün mahalle olmasıyla birlikte hem Yozgat’ın gelişim ve büyüme kazanacağını hem de köyün yaşam standartlarının yükseleceğini söyledi. Sarıhacılı Köyü Muhtarı Mustafa Dursun “Şimdiden köylümüze ve Yozgat’a hayırlı uğurlu olsun. Bir anda olmayacak belki ama ilerleyen yıllarda hem köyümüz hem de Yozgat gelişmişlik ve büyüme adına daha iyi yerlere gelecek o zaman da köyümüzde yaşayan büyüğünden, küçüğüne bütün vatandaşlarımız kendi topraklarında ve evlerinde daha rahat ve ferah yaşayacak şehir merkezine yakın olmanın avantajını kullanarak, belediye hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim