Vali Abdulkadir Yazıcı, iftar öncesi Saraykent Kaymakamı Ali Öner ve Belediye Başkanı Ahmet Öcal ile  esnaflarla ve ilçe halkıyla sohbet ederek iftar yemeğine davet etti.
İftar yemeği öncesinde Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında kaymakamlık binasında muhtarlarla toplantı yapıldı. Toplantıda Vali Abdulkadir Yazıcı, muhtarları tek tek dinleyerek sorunları ve isteklerini not etti.
Vali Abdulkadir Yazıcı, gönül sofrasının kurulduğu Bozok Bereket Kervanı iftar programında yaptığı konuşmada,  Ramazan ayında iftarları ilçelerde açmak için yola çıktıklarını söyledi.
Geçen yıl da  Saraykent’te aynı heyecan ve coşku ile karşılandıklarını ve ağırlandıklarını vurgulayan Yazıcı, "Bizleri bir araya getiren, buluşmamızı sağlayan Mevla’ya şükürler olsun. Yemeğimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum"dedi.
Saraykent'e hastane, yurt,  imam hatip ve spor salonu gibi birçok yatım yapıldığını anımsatan Yazıcı, "İl Özel İdaresi ekiplerimiz köylerdeki eksikliklerimizi gideriyor" dedi.
Saraykentlilere müjde de veren Yazıcı, "İlçemizde çocukların,  gençlerin ve hanım kardeşlerimizin gidebileceği kaplıca ve termal tesisler yok. Şu an projesi hazırlanıyor. Sıcak suyun kaynağının başında çok güzel bir SPA merkezi havuzlar ve her türlü konforu içerisinde barındıran güzel bir kaplıca ve mesire yeri yapacağız. Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, projeyi önemsiyor ve takip ediyor. Onunda verdiği destek ile  İnşallah bu sene yapımına başlayacağız. İlçemizdeki tarihi eseri ortaya çıkaracağız. İnşallah Saraykent’in de kendine has güzel bir yeri olacak. Çevredeki insanlar oraya gelecek, sizler piknik yapmaya, dinlenmeye oraya gideceksiniz" diye konuştu.
Programda vatandaşlar, Teravih vaktine kadar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi.  Tiyatro sanatçısı  Burak Öngel’in ‘Çelebi Emmi’  isimli sahne performansı ve yarışma programı ise izleyenlerden büyük beğeni aldı. Program sonunda Saraykent’li gençler Vali Abdulkadir Yazıcı ile  hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim